Haberler

Bakanı Ersoy: Ege Bölgesi'ndeki Altyapı Sorunlarının Tespiti Yıl Sonuna Kadar Tamam

KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Yıl sonuna kadar Ege Bölgesi'ndeki altyapı sorunlarının tespitini tamamlıyoruz.

KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Yıl sonuna kadar Ege Bölgesi'ndeki altyapı sorunlarının tespitini tamamlıyoruz. Belediyelere büyük destek vererek, yıl sonuna kadar altyapılarda ihalelerin tamamlanmasını hedefliyoruz. 2020 sezonuna kadar tüm sahil bölgelerinin arıtma sorununu çözmüş olacağız" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Aydın programı kapsamında bugün Didim'e geldi. Bakan Ersoy'u Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, AK Parti Aydın milletvekilleri Metin Yavuz, Rıza Posacı, Bekir Kuvvet Erim, 'cumhur ittifakı'nın Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Mustafa Savaş ile Didim Belediye Başkanı adayı Mümin Kamacı ve partililer karşıladı. Sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle otelde toplantı yapan Ersoy, Didim'in eski turizm bölgesi olmasına rağmen gelişiminin belli bir seviyede kaldığını söyledi. Ersoy, "Amacımız, burada 12 ay turizm yapmak, spor alanları yapmak. Didim, Milas Havaalanı'ndan destek alıyor. Burada yapacağımız doğru yatırımlar, bölgenin hareketlenmesini sağlayacak, 12 ay turizm gelmiş olacak. Aslında yanlış turizm nedeniyle istenilen verim alınamamış" diye konuştu.

'NİTELİKLİ TURİST' VURGUSU

Turizm için en önemli konulardan birinin altyapı olduğunu belirten Bakan Ersoy, "Biz bakanlık olarak ciddi bir altyapı çalışmasını Antalya'dan başlattık. Yıl sonuna kadar Ege Bölgesi'ndeki altyapı sorunlarının tespitini tamamlıyoruz. Belediyelere de büyük destek vererek, yıl sonuna kadar altyapılarda ihalelerin tamamlanmasını hedefliyoruz. 2020 sezonuna kadar tüm sahil bölgelerinin arıtma sorununu çözmüş olacağız. Tabi ki sadece altyapı sorunlarını çözmek yetmez. 'Nitelikli turist' diyoruz. Bunun için de ilçe merkezlerini hareketlendirmemiz lazım. Didim'in çok güzel bir potansiyeli var. Turizm açısından Didim'in geleceğini oldukça parlak görüyorum. Ayrıca burasının Bodrum ve Milas açısından da çok büyük bir itici güç olduğunu düşünüyorum. Biz Didim'i radarımıza aldık, gereken neyse yapacağız" dedi.

Bakan Ersoy'un programı, daha sonra basına kapalı devam etti.

- Aydın

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ege Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title