Haberler

Bakan Yıldırım'dan PTT Çalışanlarının Taleplerine "İmkan Vardı da Yapmadık mı" Savunması

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Kendisine Sorunlarını Aktaran PTT Çalışanlarına, Kurum'un Yıllardır Birikmiş Yapısal Sorunlarına Çözüm İçin Ellerinden Geleni Yaptıklarını Söyledi, Yapamadıkları Konusunda İse Kendisini "Hazine Her Şeyi Bağlamış Durumda" Sözleriyle Savundu. Yıldırım, "Elimizde İmkan Vardı da Yapmadık Durumunda Değiliz" İfadesini Kullandı.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, kendisine sorunlarını aktaran PTT çalışanlarına, Kurum'un yıllardır birikmiş yapısal sorunlarına çözüm için ellerinden geleni yaptıklarını söylerken, "Hazine her şeyi bağlamış durumda" diyerek, kendisini savundu. PTT çalışanlarını mağdur ettikleri iddiasını kabul etmeyen Yıldırım, "Elimizde imkan vardı da yapmadık durumunda değiliz" ifadesini kullandı.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Birlik Haber-Sen Yönetimini kabul etti. Yıldırım, sendika, çalışan ve işyerlerinin birbirine ihtiyacı olduğunu belirterek, bütün birimlere sendikalar arasında ayrımcılık yapılmaması için talimat verdiğini dile getirdi. Yıldırım, sendikalardan da "müsterih" olmalarını istedi.

Yıldırım, her eleştiriyi dikkate aldıklarını, ancak PTT'de çalışanlarının mağdur olduğuna yönelik eleştirileri kabul etmenin mümkün olmadığını söyledi. Yılların getirdiği yapısal sorunlar olduğunun altını çizen Yıldırım, "Elimizde imkan vardı da yapmadık durumunda değiliz. Çünkü Hazine her şeyi bağlamış. Bazı konuları zorlaya zorlaya yapıyoruz. Öncelikle başarıyı sağlıyoruz sonra bir şeyleri alma niyetine giriyoruz. Sorunsuz hayat olmaz" dedi.

-BİR POSTA DAĞITICISINA 6 BİN 23 KİŞİ DÜŞÜYOR-

Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Ali Erdoğan, PTT hizmetlerindeki artış paralelinde çalışanlarının iş yükünün arttığının altını çizerek, posta dağıtıcısı başına 6 bin 23 kişi düştüğünü kaydetti. Emekli olan çalışanların yerine yeni personel alınmaması nedeniyle iş yükünün her geçen gün arttığını ifade eden Erdoğan, "Postacı itibarını yitirmiş. Toplu görüşmelerde sadaka miktarında ücret ödeniyor. Sosyal hakları da elinden alınarak "Bak postacı geliyor, feryat ediyor; herkes ona bakıyor, içi sızlıyor' konumundan kurtarılmalıdır" diye konuştu.

Ayrıca Erdoğan, PTT çalışanlarının elinden alınan fiili hizmet zammının da geri verilmesini istedi.(ANKA)

(HLY/NB/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam

Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title