Haberler

Bakan Şahin Konya'da

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Sporun İçine Menfaat ve Paranın Girmesiyle Birlikte Bir Takım Olumsuzluklar Yaşanmaya Başlandığını Belirterek, Son Zamanlarda Spor Denince Akla Şike ve Teşviğin Geldiğini Söyledi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, sporun içine menfaat ve paranın girmesiyle birlikte bir takım olumsuzluklar yaşanmaya başlandığını belirterek, son zamanlarda spor denince akla şike ve teşviğin geldiğini söyledi.

Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'nun (ASKF) düzenlediği, "Yılın Enleri" 2006 Yılı Ödül törenine katılmak için Konya'ya gelen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, ilk olarak Selçuklu İlçe Belediyesi tarafından yaptırılan spor kompleksi inşaatına giderek incelemelerde bulundu. Bakan Şahin daha sonra Bera Otel'de düzenlenen ödül törenine geçti. Bakan Şahin, burada fair-play ödülü almaya hak kazanan ilçe belediye başkanlarına ödüllerini verdikten sonra ödül alan sporcu ve başkanlarla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Törende konuşan Bakan Şahin, spora menfaat ve paranın girmesinin ardından bir takım olumsuzluklar yaşanmaya başlandığını belirterek, "Ben, spordan sorumlu bir bakan arkadaşınız olarak görevimin sporla ilgili sadece başarıları alkışlamaktan ibaret olmasını arzu ediyorum. Sporcularımızın başarılarıyla gurur duyalım ve başka da bana bir iş düşmesin istiyorum. Ama bu alanda zamanla kirlilikler yaşıyoruz. Spor, bir rekabettir ve rekabet, adaletli olduğu sürece anlamlıdır. Rekabete adaleti zedeleyecek faktörleri sokarsanız burada kirlilik meydana gelir. Rekabetin içine doping de girerse tabiki orada farklı tezahürlerle karşı karşıya kalıyorsunuz. Bu nedenle siyaset kurumu olarak bu alanlarla ilgili düzenlemeler, tedbirler almak gereğini duyuyoruz. Şike, teşvik maalesef son zamanlarda spor denince ilk akla gelen faktörler olmaya başladı" dedi.

Bütün Türkiye'nin tek amacının cumhuriyete sahip çıkmak olduğunu da dile getiren Mehmet Ali Şahin, "Tek amacımız cumhuriyetimizi temel nitelikleriyle birlikte daha da güçlendirmek. Çünkü başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu cumhuriyeti muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmak için kurdular. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne vatandaşlık bağıyla bağlı olan herkesin asli görevi, onların kurduğu bu cumhuriyetii daha da ötelere taşımak ve muasır medeniyetin üzerine götürebilmektir. Bunun yolu hamasi nutuklar atmak değil, çalışmaktır. Her gün vatandaşımızın bir sorununu çözmektir. Eğitim alanında 60 kişilik bir sınıfı 30 kişiye düşürebiliyorsanız cumhuriyete en büyük hizmeti yapmışsınız demektir" şeklinde konuştu.

(MÇ-İP-EYB-OK-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title