Haberler

Bakan Pakdemirli, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal İçin Düzenlenen Anma Törenine Katıldı

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal, vefat yıl dönümünde kabri başında anıldı.

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal, vefat yıl dönümünde kabri başında anıldı. Törene katılan Özal'ın yeğeni Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "70'li yıllarda Türkiye yönetilemiyordu. Kuyruklar vardı. Temel ihtiyaç maddelerinin neredeyse hepsi kuyrukla alınıyordu. Özal geldi, ne petrol bulundu ne altın bulundu ama Türkiye bir anda iyi yönetilmeye başladı" dedi.

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın 26. ölüm yıl dönümünde Topkapı'da bulunan Anıt Mezar'da anma töreni düzenlendi. Anma törenine eşi Semra Özal, oğlu Ahmet Özal, AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, belediye başkanları, milletvekilleri ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

Törende açıklama yapan Özal'ın yeğeni Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Turgut Özal'ın bu milletin gönlünde çok müstesna yeri vardır. Benim için tabi ki bir başbakan cumhurbaşkanıydı ama aynı zamanda bir amcaydı. Bana hediye ettiği bir cep bilgisayarı vardı. Beni teknolojiyle tanıştıran insan odur. Çoluk çocuk demeden etrafındaki herkesle ilgilenen vatanını milletini çok seven.. 80'li yıllarda benim bildiğim bir şey var onu anlatayım. Ağır bir kalp krizi geçirdikten hemen sonra -Türkiye o günlerde para anlamında sıkıntı yaşıyordu- hemen Amerika'ya atladı gitti. Doktorun gitme hayati tehliken var demesine rağmen vatanını milletini seven kendini milletine vatanına adamış bir insandı. Ülkenin prangalarını kırması açısından çok büyük faydası olmuştur" şeklinde konuştu.

Özal'ın Türkiye'ye yaptığı değişikliği anlatan Bakan Pakdemirli, "70'li yıllarda Türkiye yönetilemiyordu. Kuyruklar vardı. Temel ihtiyaç maddelerinin neredeyse hepsi kuyrukla alınıyordu. Özal geldi, ne petrol bulundu ne altın bulundu ama Türkiye bir anda iyi yönetilmeye başladı. O Gün toplumun da henüz hazır olmadığı yenilikleri getirdi. Bu dönüşümü başlattı. Bu günleri eğer yaşıyorsak Özal'a ve ekibine borçluyuz. Allah rahmet eyledin" ifadelerini kullandı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Turgut Özal Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI SEYRAN HAMİLE KALACAK MI? Yalı Çapkını Seyran ölecek mi? 4 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title