Haberler

Bakan Kavaf'a Kadın Protestosu

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Çırağan Sarayı'ndaki Konferansa Girerken Bir Grup Kadın Tarafından Protesto Edildi

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Çırağan Sarayı'ndaki konferansa girerken bir grup kadın tarafından protesto edildi

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, TÜSİAD'ın düzenlediği "Çalışma Hayatında Kadın Konferansı"na katıldı Kavaf, Çırağan Sarayı'na girerken kapı önünde bekleyen bir grup kadın tarafından, pankartlarla protesto edildi. "Sosyalist-Feminist Kolektif Grubu" adlı grup sessiz eylemlerini Kavaf'ın içeriye girmesiyle tamamladı. Grup, eylemin ardından olaysız dağıldı.

Kavaf, konferansta yaptığı konuşmada kadın iş gücünün en çok istihdam edildiği sektörün yüzde 43,7 ile hizmetler, yüzde 41,7 ile tarım olduğunu belirtti. Tarım sektöründeki kadınların çoğunluğunun ücretsiz aile işçisi olarak çalıştığını belirten Kavaf, özellikle

imalat sanayisinin kadın iş gücünün oldukça sınırlı olduğu sektör olma özelliğini koruduğunu, kadınların yüzde 14,6'sının sanayi sektöründe yer aldığını ifade etti. Kavaf, aynı sektörde tekstil, gıda, hazır giyim gibi emek yoğun sanayi dalları için kadınların tercih edilen iş gücü konumunda olduğunu, inşaat sektöründe çalışan kadın sayısının da son derece düşük kaldığını anlattı

Kavaf, "Sosyal kalkınmanın sağlanabilmesi için tüm bireylerin kadın-erkek ayrımı yapılmaksızın çalışma yaşamına girmelerinin sağlanması kaçınılmazdır. Bu noktada eğitim, hem erkeklerin hem de kadınların iş gücüne katılımlarını artıran önemli bir etkendir. Okur-yazar olmayan kadınların iş gücüne katılma oranı yüzde 15, lise öncesi eğitimlilerin yüzde 21,8, lise mezunlarının yüzde 30,4, mesleki ve teknik lise mezunlarının yüzde 39, yükseköğretim mezunlarının ise yüzde 70,8'dir. Bu rakamlar da yüzde 14,3 olan kadın işsizliği ile mücadelede eğitim yoluyla kadınların sosyal sermayelerinin yükseltilmesinin önemini bir kez daha ortaya koymaktadır" dedi.

Kavaf, kadınların çalışma hayatına katılımlarının sağlanmasında devlet politikalarının önemli olduğunu, en üst politik belge olan

'Kalkınma Planı'nda kadınların iş gücü piyasasında daha fazla yer almalarının önemine vurgu yapıldığını anlatarak, "Plan döneminde iş gücüne katılma oranının yüzde 2,1 artırılacağı öngörülmekte, bu artışın temel belirleyicisinin kadınlar olması beklenmektedir.

Planda, kadınların iş gücüne katılma oranının 2013 yılına kadar yüzde 29,6 olması hedeflenmektedir. Bununla birlikte kadınların çalışma yaşamına dahil edilebilmelerinde kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının birlikte hareket etmeleri, sorunun giderilmesinde çok daha hızlı yol alınmasına katkı sağlayacaktır" şeklinde konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

FETÖ'cü Enes Kanter hakkında cinsel taciz suçundan soruşturma

FETÖ'cü Enes Kanter hakkında cinsel taciz suçundan soruşturma

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title