Haberler

Bakan Eker Tügiad'ın Ödül Törenine Katıldı

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, İhracatta Yakalanan Büyük Başarının Tarım Sektörüne de Yansıdığını Belirterek, "Tarım Sektörünün 2006 Yılı İhracat Miktarı 9 Milyar 775 Milyon Dolar Olarak Gerçekleşti" Dedi. Bakan Eker, Yatırım Yapmak İsteyen Girişimcilere Hizmet Etmesi Amacıyla 'Küresel Yatırımcı Danışma Ofisi' Kurduklarını ve Buraya Birkaç Hafta İçinde 35 Yatırımcının Başvurduğunu Bildirdi.

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, ihracatta yakalanan büyük başarının tarım sektörüne de yansıdığını belirterek, "Tarım sektörünün 2006 yılı ihracat miktarı 9 milyar 775 milyon dolar olarak gerçekleşti" dedi. Bakan Eker, yatırım yapmak isteyen girişimcilere hizmet etmesi amacıyla 'Küresel Yatırımcı Danışma Ofisi' kurduklarını ve buraya birkaç hafta içinde 35 yatırımcının başvurduğunu bildirdi.

Bakan Eker, Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) tarafından düzenlenen 6. Bilimsel Eser Yarışması'nın ödül töreninde yaptığı konuşmada, küresel dünyaya entegre olma yolunda büyük adımlar atan Türk dinamik işadamları sayesinde, ihracatın her yıl yeni rekorlar kırarak ilerlediğini ifade etti. İhracatta 2007 yılı hedefinin 100 milyar dolar olarak açıklandığını belirten Bakan Eker, ihracatta yakalanan büyük başarının tarım sektörüne de yansıdığını belirterek, "Tarım sektörünün 2006 yılı ihracat miktarı 9 milyar 775 milyon dolar olarak gerçekleşti. 4 milyar 50 milyon dolardan devralmıştık 2002 yılında" diye konuştu. Türkiye'nin hep jeopolitik konumundan bahsedildiğine dikkat çeken Eker, bu özelliğinin yanında Türkiye'nin makro ekonomik açıdan da değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Eker, "Üzerinde bulunduğumuz toprağın özellikleri ve iklim nedeniyle dünya pazarına konu olan 140 tane tarımsal ürün üretiliyor Türkiye'de. Bu çok önemli bir avantajdır" dedi.

Türkiye'nin potansiyelini giderek daha iyi kullandığına değinen Mehdi Eker, son yıllarda hükümetin tarım politikalarının da başarıyı getirdiğini anlattı. Yapılmamış düzenlenmemiş mevzuatları bu dönemde yaptıklarını ifade eden Bakan Eker, şöyle konuştu:

"Türkiye'nin 2006'ya kadar tarım kanunu yoktu. Tarımsal düzenlemelerin dayandığı bir mevzuatı da yoktu. Eskiden olduğu gibi sadece seçim yılında hatırlanan bir sektör mantığı ile değil, çerçevesi belirlenmiş, verimliliği, standardı, kaliteyi dikkate alan destekleme anlayışı ve politikasıyla bu kanun hazırlandı. Amacımız sürdürülebilir rekabet gücü, yüksek yeterli bir miktarda ve kalitede gıda üreten biyolojik çeşitliliğin kurulduğu küresel bir tarım sektörü olmak."

Mehdi Eker, çok kısa bir zaman önce yatırım yapmak isteyen girişimcilere hizmet etmesi amacıyla 'Küresel Yatırımcı Danışma Ofisi' kurduklarını aktardı. Eker, rehberlik hizmeti verecek olan bu ofise birkaç hafta içinde 35 yatırımcının başvurduğunu belirterek, bunun büyük bir ihtiyaç olduğuna işaret etti.

Bakan Eker, konuşmasının ardından TÜGİAD'ın 'Türkiye'nin Kalkınma Stratejileri Doğrultusunda ve AB Sürecinde Tarım' yarışmasında dereceye girenlere ödüllerini verdi.

(MH-AS-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title