Haberler

Bakan Dinçer Kosova'da Gözyaşlarını Tutamadı

KDTP geleneksel iftar yemeğine katılmak üzere Kosova'ya gelen Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanı Dinçer, iki günlük Kosova temasları çerçevesinde ilk olarak Kosovalı Türklerin çoğunlukta yaşadığı Prizren'e geldi.

Kosova Demokratik Türk Partisi'nin (KDTP) geleneksel iftar yemeğine katılmak üzere Kosova'ya gelen Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, iki günlük Kosova temasları çerçevesinde ilk olarak Kosovalı Türklerin çoğunlukta yaşadığı Prizren'e geldi. Kosova'da KFOR barış gücünde görevli Türk Temsil Heyeti Başkanlığı'nı ziyaret eden Dinçer ve beraberindeki heyet daha sonra açılış hazırlıkları süren Yunus Emre Türk Kültür Merkezini ziyaret ederek burada Kosovalı Türk eğitimcileri ile Türkiye'de eğitimlerini tamamlayan Kosovalılarla bir araya geldi. Kosovalı çocukların söyledikleri ilahileri dinleyen Dinçer, gözyaşlarını tutamadı.

BAKAN DİNÇER GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Yunus Emre Türk Kültür Merkezinde Kosovalı Türk eğitimcilerle bir araya galen Dinçer, burada yaptığı konuşması sırasında gözyaşlarını tutamadı. Konuşmasına 'Çok değerli hemşerilerim' ifadelerini kullanarak başlayan Dinçer; 'Ben saçmalarsam beni affedin olur mu" sözleriyle devam etti. Kosova'da bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Dinçer, 'Kendimi evimdeymişim gibi hissediyorum' dedi. Filistin'de yaşadığı bir hatırasını anlatırken gözyaşlarını tutamayan Dinçer, Osmanlı'nın Balkanlarda yüzyıllarca kaldığını ancak kimsenin; diliyle, diniyle, kültürüyle ve yaşam biçimiyle uğraşmadığını söyledi. Özellikle 2000'li yılların başından itibaren Türkiye olarak yeni bir vizyonla hareket etmeye başladıklarını söyleyen Dinçer, 'Yeni bir yaklaşım tarzıyla komşularımıza ve etrafımızdaki insanlara bakmaya başladık. Herkesle sıfır problem politikasını güdüyoruz. Bu çerçevede bu bölgede kardeşlerimize bir köprü olsun ve ilişkilerimizi daha da pekiştirelim ve buraya da bir destek olsun anlamında TİKA ile yola çıktık. Sadece TİKA'yla projeler yaparak burada kendimizi tanıtma imkânımız yok. Bu açıdan Yunus Emre Kültür Merkezlerini kuruyoruz. Dolayısıyla Yunus Emre Kültür Merkezlerinden çok şey bekliyoruz. Buraya biz sadece ekonomik, siyasi olarak yardım eden bir topluluk olarak değil, aynı zamanda beraberce yaşama kültürünü taşıyan kendi dilini, ülkesini, topraklarını ve kendi kültürünü tanıtmaya çalışan bir kurum olarak burayı tasarladık' ifadelerini kullandı.

DİNÇER: 'SİZLER BURADA İNCİNİRSENİZ BİZ TÜRKİYE'DE YARALANIRIZ'

Sizler burada incinirseniz biz Türkiye'de yaralanırız diyen Dinçer konuşmasına şöyle devam etti: 'Sizin burada duygularınız zedelenirse biz hüzünden gark oluruz. Bu yüzden sizin burada varlığınız çok önemli. Siz arkamızda Türkiye var diye güveniyorsunuzdur ama sizin varlığınıza bizim de ihtiyacımız var. Biz de sizin burada oluşunuza muhtacız. Eğer siz burada huzurla güvenle duramazsanız, bizde kendi ülkemizde huzurla güvenle duramayız. Siz burada varsınız diye biz orada rahatız. Bu yüzden sizin burada var olmanız rahat olmanız, bizim varlığımız içinde esas sebeplerden birisidir. Bunu böyle bilmeli böyle hareket etmelisiniz' ifadelerini kullandı. Toplantının devamı basın mensuplarına kapalı olarak gerçekleşti.

KERVan: 'TÜRKİYE'DEN TÜRKÇE EĞİTİME DESTEK BEKLİYORUZ'

'Türkiye Cumhuriyeti Milliği Eğitim Bakanının ziyareti bizleri memnun etmektedir' diyen Kosova Meclis Başkan Yardımcısı ve Eğitim Komisyonu Başkan Yardımcısı Enis Kervan, 'Kosova'daki eğitim sorunlarının yasama kısmını kendileriyle paylaşma fırsatım oldu. bu nedenle Kosova Cumhuriyeti ziyaretinde Milli Eğitim Bakanı Dinçer'in büyük katkıları ve desteği olacağına inanıyorum. Resmi görüşmelerde de Kosova halkının çıkarlarını doğrultusunda ve Kosova Türk topluluğunun beklentileri doğrultusunda bazı adımların atılacağı ümidini taşıyorum' dedi. .

ARNAVUT TARİH KİTAPLARINDA OSMANLI BARBAR OLARAK NİTELENDİRİLİYOR

Toplantı sonrası, Türkiye Cumhuriyeti Kosova Büyükelçisi Songül Ozan ve Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar ile Yunus Emre Kültür Merkezi Temsilcisi İsmet Biner eşliğinde Yunus Emre Türk Kültür Merkezi'ni gezen Dinçer, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Kosova'daki Arnavut tarih kitaplarında Osmanlı'yı barbar olarak lanse eden ifadelerin değişmesi konusunda Dinçer, 'Türk hükümeti olarak gerekli talepleri ve gerekli düzeltmeleri yapmaları konusundaki ısrarımızı sürdüreceğiz' dedi.

DİNÇER KDTP İFTAR YEMEĞİNDE

Dinçer ve beraberindeki heyet daha sonra Osmanlı döneminden kalma tarihi eserleri ziyaret etti. Ardından KDTP'nin verdiği iftar yemeğine katılan Dinçer, daha sonra Priştine'ye hareket etti.

KOSOVA'YA 1 AYDA 4 TÜRK BAKAN

Bir ay içerisinde Türkiye Cumhuriyeti'nden 4 Bakan Kosova'da. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın ardından, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in Kosova temasları başladı. Son olarak 26 Ağustos tarihinde Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da bu ülkeyi ziyaret edecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Kerim Rahmi Koç kimdir? Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç kimdir? Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title