Haberler

Bakan Babacan'ın Gaziantep Temasları

Devlet Bakanı Ali Babacan, Uzun Vadeli Çözümlerin Üretilebilmesi İçin Siyasi ve Makro Ekonomik Dengelerin İstikrarlı Olması Gerektiğini Belirterek, Bunun Zamanla Sağlandığını Söyledi. Babacan, 81 ile Birden Teşvik Verilemeyeceğinin de Altını Çizerek, "Milyar Dolarlık Yatırım Yapan İşadamları, Önündeki 1-2 Yıla Değil, Kalıcı Teşvik Konularına Bakmaktadır" Dedi.

Devlet Bakanı Ali Babacan, uzun vadeli çözümlerin üretilebilmesi için siyasi ve makro ekonomik dengelerin istikrarlı olması gerektiğini belirterek, bunun zamanla sağlandığını söyledi. Babacan, 81 ile birden teşvik verilemeyeceğinin de altını çizerek, "Milyar dolarlık yatırım yapan işadamları, önündeki 1-2 yıla değil, kalıcı teşvik konularına bakmaktadır" dedi.

Gaziantep Sanayi Odası'nda (GSO) düzenlenen "Sanayicilerin Sorunları" başlıklı toplantıya Devlet Bakanı Ali babacan, Vali Süleyman Kamçı, AK Parti Milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, GSO Meclis Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, GSO Başkanı Nejat Koçer, Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Mehmet Aslan'ın yanısıra çok sayıda işadamı katıldı. Toplantıda söz alan GSO Başkanı Nejat Koçer, GTO Başkanı Mehmet Aslan ve işadamları, bölgenin sanayideki sıkıntılarını anlattı. İşadamları bölgede sanayicilerin büyük sıkıntı çektiğini ve mutlaka teşvik yasasının Gaziantep'e verilmesi gerektiğini söyledi.

Bakan Ali Babacan, oda başkanlarını ve işadamlarını dinledikten sonra durum değerlendirmesi yaptı. Bakan Babacan, her ile teşvik verilemeyeceğini belirterek, "Geçmiş yıllara baktığımız zaman sürekli ekonomik krizler ve belirginsizlik vardı. Ancak iktidara geldiğimiz günden itibaren bu belirginlikler ortadan kaldırılmıştır. Burada boş vaatlerde bulunmak istemiyorum. Ancak şu gerçekleri anlatmakla sorumluyum. Dünyanın her yerinde siyasi ve makro dengeler sağlanmadığı sürece kalıcı ve uzun vadeli çözümler üretmeniz mümkün değildir. Biz bunu zamanla aşıyoruz. Şuanda ihtiyaç duyulan 49 ile teşvik verilmiş durumdadır. Bunu 81 ile yansıtmanız dengeleri bozacaktır. Bu nedenle şuan için bu bölgeye özgü olarak çıkaracağımız bir teşvik yasası ile Türkiye'deki dengelerin ne hale geleceğini siz düşünün" dedi.

Bakan Babacan, milyar dolarlık yatırım yapan firmaların daha uzun süreli çözümler istediğini belirterek, "Türkiye'de milyar dolarlık yatırım yapan firmalar mutlaka siyasi ve makro dengenin sağlam olmasına dikkat eder. Bunu sağladığımız için şuanda yatırımlar hazla artmaktadır. Bu yatırımcılar önündeki bir kaç yıla değil en az 10 yıla bakmaktadır. Çünkü onlar aynen şöyle diyor; 'siz bize bu teşviki veriyorsunuz ancak 2 yıl sonra ne olacak?'. Bu nedenle geçici çözümler yerine kalıcı çözümler bulmalıyız. Bu teşvik yasası da bunlardan biridir. Henüz bu konuyla ilgili başbakanımız ve ilgili bakanlıklarla oturup konuşamadık. Oturduğumuz zaman neler yapacağımızı oturup konuşacağız" diye konuştu.

Toplantın ardından GTO Başkanı Mehmet Aslan ve GSO Meclis Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Bakan Ali Babacan'a plaket takdim etti.

Bakan Ali Babacan, daha sonra AK Parti İl Danışma toplantısına katıldı.

(HD-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title