Haberler

Babası İkinci Hayatını Verdi

İzmir'de 13 yıllık böbrek hastası 22 yaşındaki Özlem Kılıçharman, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde babasından yapılan böbrek nakliyle sağlığına kavuştu.

İzmir'de 13 yıllık böbrek hastası 22 yaşındaki Özlem Kılıçharman, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde babasından yapılan böbrek nakliyle sağlığına kavuştu.

9 yaşında böbrek yetmezliği tanısı konulan Özlem Kılıçharman, Sağlık Bakanlığı İzmir Kuzey Kamu Hataneleri Birliği Genel Sekreterliği'ne bağlı Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi görmeye başladı. 13 yıl ilaç tedavisi ile yaşamını sürdüren genç kızın, evlilik hazırlıkları yaptığı sırada böbrekleri fonksiyonlarını yitirdi. Diyaliz hazırlığı başlarken genç kız babası Muammer Kılıçharman'ın böbrek bağışına karşı çıktı. Doktorların böbrek naklinde donörün herhangi bir sıkıntı yaşamayacağını anlatması üzerine nakle razı olan Özlem Kılınçharman, Op. Dr. Cezmi Karaca başkanlığındaki Op. Dr. Cem Tuğmen ve Op. Dr. İsmail Sert'ten oluşan ekip tarafından gerçekleştirilen başarılı nakil operasyonu ile diyalize hiç girmeden yaşama yeniden tutundu.

Nişanlısının desteği ve babasının böbreği ile hayata tutunan Özlem Kılınçharman "Annemden sonra babam bana yeniden can verdi. Diyaliz sürecinin sıkıntılarını doktorlarım anlatmıştı, diyalizle hiç tanışmadığım için çok şanslıyım. Eğer babamın böbreği uyumlu olmasaydı ben de organ bekleyecektim. Ben şanslıyım. Herkes organlarını bağışlasın hastalara umut olsun" dedi.

Baba Muammer Kılıçharman da "Doktorlar kızımın nakil olması gerektiğini söylediklerinde hiç düşünmeden böbreğimi vermek istedim, gerekirse canımı bile veririm. Kızımı sağlığına kavuşturan doktorlarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ Nakli Merkezi Sorumlusu Op. Dr. Cezmi Karaca hastaya diyaliz ve organ nakli olmak üzere iki seçenek sunulduğunu belirterek, "Eğer nakil yapılmasaydı hasta haftada üç gün diyalize girmek zorunda kalacaktı. Organ naklinin her zaman için birinci tercih olması gerekiyor ama malesef ülkemizde organ bağışı çok az, canlı vericili nakiller daha çok. Bu konuda herkesin duyarlı olması gerekiyor. Organ bekleyen hastalarımız için organlarımızı bağışlayalım" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sağlık Bakanlığı Tepecik İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title