Haberler

B1 Futbol Milli Takımı'nda Hedef Avrupa Şampiyonası

B1 Futbol Milli Takımı'nın Hedefi, Eylül Ayı Sonunda Yunanistan'da Yapılacak Olan Avrupa Şampiyonası'nda Derece Elde Etmek. Burada İlk 2'ye Girecek Takım, 2008 Yılında Çin'in Başkenti Pekin'de Yapılacak Olan Dünya Olimpiyat Şampiyonasına Katılmaya Hak Kazanacak.

B1 Futbol Milli Takımı'nın hedefi, Eylül ayı sonunda Yunanistan'da yapılacak olan Avrupa Şampiyonası'nda derece elde etmek. Burada ilk 2'ye girecek takım, 2008 yılında Çin'in başkenti Pekin'de yapılacak olan dünya olimpiyat şampiyonasına katılmaya hak kazanacak.

Hiç görmeyen sporcuların oynadığı Görme Engelliler Spor Federasyonu'na bağlı B1 futbolu, Türkiye'de 2 yıldır oynanıyor. Milli Takımlar Sorumlusu Yücel Kaya ve Yücel Sarp'ın 22 kişilik aday kadroyu belirlemesinin ardından oluşturulan B1 Futbol Milli Takımı'nın asil ve yedekleriyle birlikte kesinleşen 10 kişilik kadrosuna üst üste Türkiye şampiyonu olan Balıkesir Görme Engelliler Spor Kulübü B1 Futbol Takımı'ndan 5 futbolcu dahil edilirken, biri rahatsızlığı sebebiyle affını istedi. Balıkesir'deki tüakımın

kaptanı Hüseyin Eldeş, milli takıma da kaptan olarak getirilirken, Serdar Aydın, Selami Çiftçi ve kaleci İsmail Koç, kaptanlarıyla birlikte milli takımın A takımına alındı. İlk kamplarını gerçekleştiren B1 Futbol Milli Takımı, 3 Eylül'den itibaren İzmir Foça'da ikinci kampa girecek. Ardından 10 Eylül tarihinde İstanbul'a geçecek olan milli takım, Riva'daki 1 haftalık kampın ardından İstanbul'da oynanacak olan Türkiye-Macaristan milli maçından önce sahada gösteri maçı yapacak.

ÖNCE AVRUPA, ARDINDAN PEKİN OLİMPİYATLARI

B1 Futbol Milli Takımı, İstanbul Riva'da 21 Eylül'de sona erecek kampın ardından Yunanistan'ın başkenti Atina'da yapılacak olan Avrupa Şampiyonası'na katılmak üzere bu ülkeye geçecek. Avrupa'da yıllardır düzenlenen B1 futbol şampiyonasına aralarında İngiltere, İspanya, Almanya, Fransa, Yunanistan, Romanya'nın da bulunduğu 20'ye yakın ülke katılıyor. Türkiye, bu sene şampiyonaya ilk defa katılacak. Milli takım kaptanı Hüseyin Eldeş, takım olarak heyecanlı olduklarını ancak başarı için de odaklandıklarını

kaydetti. Gözleri hiç görmeyen Hüseyin Eldeş, "Türkiye olarak Avrupa şampiyonasına ilk defa katılacağız. Teknik yöneticilerimiz de belirtiyorlar, biz tam bir kapalı kutuyuz. Milli takım olarak da ilk olduğumuz için ülkemize de bu alanda ilk sevinci, mutluluğu yaşatmak istiyoruz. Eğer Atina'da ilk 2'ye kalırsak, 2008 Pekin Olimpiyatları'na katılmaya hak kazanacağız, bütün hedefimiz bu. Başarılı olacağımıza inanıyorum" dedi.

TFF ÖZEL ÖNEM VERİYOR

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) B1 Futbol Milli Takımı'na büyük destek verdiği, federasyonun ilk defa katılacağı şampiyonayı son derece önemsediği kaydedildi. B1 milli takımının, İstanbul'daki maçın ardından TFF Başkanı Haluk Ulusoy tarafından kabul edileceği, özel bir görüşme yapacakları belirtildi. Balıkesirli sporcuların damgasını vurduğu B1 Futbol Milli Takımı'nın kaptanı Hüseyin Eldeş, Balıkesir Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nde santral memuru olarak görev yapıyor. Takım arkadaşı olan milli

takımın kalecisi İsmail Koç da aynı hastanede laborant olarak görev yapıyor. Yine milli takımda yer alan Balıkesirli futbolculardan Serdar Aydın Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi'nde Sosyal Bilgiler öğretmenliğinde okurken, Selami Çiftçi ise Muğla Üniversitesi'nde Türkçe öğretmenliği bölümü öğrencisi. 4+1 şeklinde oynanan B1 futbolunda kaleci dışındaki futbolcular gözleri hiç görmediği halde müsabaka sırasında gözleri bantlanırken, futbolcular içinde zil bulunan topu sesinden takip ederek

maç yapıyor.

(YU-İK-OK-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! 5 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 5 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (REAL MADRİD-CADİZ) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 4 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Vanspor çekildi mi neden çekildi? Vanspor - Bursaspor maçında ne oldu? İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title