Haberler

Aydın Belediyesi'nden Adü'ye Kapalı Mekan Desteği

Aydın Belediyesi Tarafından Yaptırılan Adnan Menderes Mahalle Konağı, Sağlık Hizmetlerinde Kullanılmak Üzere Adnan Menderes Üniversitesi (Adü) Rektörlüğüne Devredildi. Aydın Belediyesi Encümen Salonu'nda Gerçekleşen Devir-teslim Törenine Belediye Başkanı İlhami Ortekin, Adü Rektörü Prof. Dr. Şükrü Boylu, Adnan Menderes Mahalle Muhtarı Sabri Kendirlioğlu, Adü ve Belediye Yetkilileri Katıldı.

Aydın Belediyesi tarafından yaptırılan Adnan Menderes Mahalle Konağı, sağlık hizmetlerinde kullanılmak üzere Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörlüğüne devredildi. Aydın Belediyesi Encümen Salonu'nda gerçekleşen devir-teslim törenine Belediye Başkanı İlhami Ortekin, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Şükrü Boylu, Adnan Menderes Mahalle Muhtarı Sabri Kendirlioğlu, ADÜ ve belediye yetkilileri katıldı.

Törende konuşan Belediye Başkanı İlhami Ortekin, AD'nün biraz daha genişlemesi ve biraz daha büyüyebilmesi için Aydın Belediyesi olarak desteklerini sürdürdüklerini söyledi. Geçmişte yapılan bazı ihmaller nedeniyle üniversite ve belediye arasında yaşanan bina ruhsatı krizlerinin plan ve projelerin hazırlanmasıyla aşıldığını belirten Ortakin, "ADÜ'ye kapalı mekan olarak daha önce AYKO'daki sağlık tesisi, Zafer Mahallesi'nde bulunan sağlık merkezi, Bedesten Çarşı'nda bulunan belediyeye ait 4 bin 200 metrekare kapalı alana sahip katı vermiştik. Buradaki düzenleme çalışmaları son aşamaya geldi. Çalışmaların tamamlanmasının ardından bu bina 2 bin 500 öğrencinin kabul edileceği bir meslek yüksek okulu olacak. Son olarak da üniversitemize Adnan Menderes Mahalle Konağı'nın muhtarlık ve vezneler haricindeki bölümlerinin kullanım hakkını devir edebilmek için belediye meclisimizde bir karar aldık. Biz burayı önce sağlık ocağı yapmak için düşünmüştük. Ancak değişiklikleri göz önüne alarak İl Sağlık Müdürlüğü buraya yerleşmeyi istemedi. Vatandaşlarımızın bu binanın birinci basamak poliklinik hizmetlerinin alınabileceği bir merkez olarak planlanması talepleri var. Ama bu konudaki son kararı işletme hakkını alacak olan ADÜ Tıp Fakültesi Hastanesi yönetimi söyleyecek" dedi.

Rektörlük görevini devir aldığı günden itibaren Aydın Belediyesi ile iyi ilişkiler kurmaya çalıştıklarına değinen ADÜ Rektörü Prof. Dr. Şükrü Boylu da, bugüne kadar belediyenin kendilerine önemli katkılar sağladığının altını çizdi. Yapılan tüm katkı ve destekler için belediyeye teşekkür eden Boylu, "ADÜ'nün kapalı mekan sorunlarının çözülmesi için Aydın Belediyesi tarafından önemli adımlar atıldı. Kazandırılan her mekan yeni bölümlerin açılmasına ve daha çok öğrenciye eğitim verilmesine katkı sağlayacak. Ayrıca paylaşılacak mekanlar konusunda ilk akla gelenin üniversite olması bizi çok mutlu ediyor. Biz kapalı mekanlara kavuştukça üniversitemizin bölüm ve öğrenci sayısı da artacak. Tüm bu gelişmeler ilimizdeki eğitim faaliyetlerine olumlu yönde etki yapacak" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Adnan Menderes Mahalle Konağı'nın kullanım haklarını ADü Tıp Fakültesi Devlet Hastanesine devreden protokol Belediye Başkanı İlhami Ortekin ve ADÜ Rektörü Prof. Dr. Şükrü Boylu tarafından imzalandı.

(MB-İK) 03.07.2008 19:53 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title