Haberler

Aydın: Bayan Efeden Bilinçsiz Silah Kullanımına Tepki

Aydın'ın Sultanhisar İlçesi'nde Yaşayan ve Bir Silah Sevdalısı Olan Fatma Yağcıoğlu, Araç Kullanımlarında ve Alkollü İken Silah Kullanılması ve Taşınmasının Yasaklanmasını İstedi.

Aydın'ın Sultanhisar İlçesi'nde yaşayan ve bir silah sevdalısı olan Fatma Yağcıoğlu, araç kullanımlarında ve alkollü iken silah kullanılması ve taşınmasının yasaklanmasını istedi.

Silah kazalarına genellikle eğitimsiz ve alkollü kişilerin sebep olduğunu belirten 50 yaşındaki Fatma Yağcıoğlu, çocukluğundan beri silahla yaşadığını söyledi. Özellikle bayanlar için silahın çok iyi bir dost olduğunu savunan Yağcıoğlu, "Bireysel silahsızlanma kampanyasına karşı değilim. Ancak Türk'ün gelenek ve göreneklerinden uzaklaştırılmasına ve özellikle her zaman vatan savunmasına hazır halde bulunması gereken silahın unutturulmasına karşıyım. Kimse Kurtuluş Savaşı'ndaki halk mücadelesini unutmasın. 50 yaşındayım, çok iyi silah kullanırım. Allah göstermesin ama gerekirse bugün cepheye gider vatanım için çarpışırım" dedi.

Silaha olan merakı sayesinde bu yaşında kadar dağ ve bayırlarda gece gündüz kendisine güvenerek çiftçilik yaptığını, milli günlerde bayan efe olarak görev aldığını belirten Yağcıoğlu, "Deyimlerimize bile girmiş olan silah aslında Türkler'de ve özellikle Yörükler'de bir yaşam biçimi haline gelmiştir. Yaşamımızda silah o kadar önemlidir ki deyimlerimizde bile yer almıştır. 'At, avrat ve silah kimseye emanet edilmez' sözü de deyimlerimiz arasındadır. Ancak son zamanlarda kendini bilmez kişilerin alkollü vaziyette silah kullanmaları ve rastgele çevreye ateş açmaları, silah sevenleri zor durumda bıraktı. Bu silah kazaları da genellikle kişilerin silah kullanmamasını bilmemesinden kaynaklanıyor" diye konuştu.

Yapılan araştırmalara ve Birleşmiş Milletler kayıtlarına göre yılda 500 bin insan basit silahlarla hayatını kaybediyor. Bir hiç uğruna ölen ya da yaralananların Türkiye'deki sayıları ise yaklaşık olarak yıllık 3 bin kişi. Ancak Türkiye'de yaşam kültürü ve gelenekler nedeniyle silah edinme ihtiyacı her geçen gün artıyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title