Haberler

Avrupa Parlamentosu Başkanı Hans-gert Pöttering Kahire'de

Avrupa Parlamentosu Başkanı Hans-gert Pöttering, Mısır'a Yaptığı Resmi Ziyaret Çerçevesinde Mısır Meclis-i Şura Başkanı Dr Fethi Surur ile Görüştü. Görüşmede Ağırlıklı Olarak Mısır ile Avrupa Birliği Parlamentosu Arasında Yaşanan 'İnsan Hakları' Krizi Ele Alındı.

Avrupa Parlamentosu Başkanı Hans-Gert Pöttering, Mısır'a yaptığı resmi ziyaret çerçevesinde Mısır Meclis-i Şura Başkanı Dr Fethi Surur ile görüştü. Görüşmede ağırlıklı olarak Mısır ile Avrupa Birliği Parlamentosu arasında yaşanan ''insan hakları'' krizi ele alındı.

Mısır Parlamentosu'nda gerçekleşen görüşmenin ardından Pöttering ve Surur, gazetecilerin karşısına geçerek soruları yanıtladılar. Pöttering, ''Bizim tek derdimiz uygarlaşmak. Uygarlaşma bizim sorumluluğumuzdadır. Sadece bizim değil, dünyanın da böyle bir sorumluluğu vardır. İki taraf arasında diyalog kurulmalı ve her iki taraf da sorunu öğrenmelidir. Sorunun öğrenilmesi gelecek için anlaşmamızı sağlar. Mısır ile AB arasında insan hakları konusunda yaşanan gerilim, ilişkilerimizin küçük bir parçası. Bu problem karşılıklı anlayış ile çözülmelidir. Kültürler arası diyalog, ülkeler arasında dostluk karşılıklı hoşgörü ve saygı ile geliştirilebilir" dedi.

Avrupa Birliği'nin de her konuda çok iyi olmadığını söyleyen Hans-Gert Pöttering, bir gazetecinin Danimarka'da yayınlanan karikatür ile uygarlık arasındaki ilişkiyi sorması üzerine, ''Danimarka hükümeti veya başbakanı bu durumdan sorumlu değil. Onlar gazetelere 'bunları yayınlamayın' diyemezler. Kaldı ki biz de bu konuda bir şey yapamayız. Şahsen ben gazetede böyle bir karikatür görmek istemem ama Avrupa Birliği bu konuda bir şey yapamaz. Hz. Muhammed'e ait karikatürü yayınlamak o gazetenin kararıdır.

Sizden bu durumu anlamanızı bekliyorum'' diye cevap verdi.

Mısır Meclis-i Şura Başkanı Fethi Surur ise, Pöttering'in Mısır ziyaretinin kendilerine insan hakları konusunda baskı yapma anlamı taşımadığını, sadece başkanın problemi öğrenmek için Mısır'a geldiğini bildirerek, ''Görüşmede sadece insan hakları konusunu ele almadık, Filistin ve Ortadoğu'da yaşanan gelişmeler de görüşüldü'' şeklinde konuştu.

Pöttering, Mısır ziyaretinin ikinci gününde yarın Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'le görüşecek.

(MKF-EA-EA-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

FETÖ'cü Enes Kanter hakkında cinsel taciz suçundan soruşturma

FETÖ'cü Enes Kanter hakkında cinsel taciz suçundan soruşturma

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title