Haberler

Avro Bölgesi'nde cari fazla daraldı

Avro Bölgesi'nde cari fazla, mal ve hizmetlerdeki düşüşün etkisiyle haziranda mayıs ayına göre geriledi.

Avro Bölgesi'nde cari fazla, mal ve hizmetlerdeki düşüşün etkisiyle haziranda mayıs ayına göre geriledi.

Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) verilerine göre, Avro Bölgesi'nde cari fazla, haziranda 12 milyar avro gerileyerek 18 milyar avro oldu. Mayıs ayında cari fazla 30 milyar avro olarak kayıtlara geçmişti.

Son 12 aylık verilere bakıldığında haziranda Avro Bölgesi'nin cari fazlası da bir önceki yılın aynı dönemine göre 73 milyar avro azalarak 318 milyar avroya geriledi. Bu da Avro Bölgesi GSYH'sinin yüzde 2,7'sine denk geldi. Bir önceki dönem bu oran yüzde 3,4 olmuştu.

ECB açıklamasında, "Bu düşüş ürünlerde cari fazlanın 318 milyar avrodan 290 milyar avroya, hizmetlerde cari fazlanın 117 milyar avrodan 96 milyar avroya ve birincil gelirlerdeki cari fazlanın 94 milyar avrodan 91 milyar avroya gerilemesinden ve ikincil gelir cari açığının 138 milyar avrodan 159 milyar avroya yükselmesinden kaynaklandı." ifadelerine yer verildi.

Haziran ayı itibarıyla 12 aylık dönemde Avro Bölgesi yerleşiklerinin Avro Bölgesi dışında bulunan doğrudan yatırımlarını 316 milyar avro azaltması dikkati çekti. Bir önceki yılın aynı döneminde yatırımcılar 85 milyar avro tutarında net doğrudan yatırım yapmıştı.

Avro Bölgesi dışından gelen yatırımcılar da Avro Bölgesi'ndeki doğrudan yatırımlarını 246 milyar avro tutarında azalttı.

Avro Bölgesi yerleşikleri haziran ayı itibarıyla 12 aylık dönemde, yabancı varlık alımlarını 229 milyar avrodan 318 milyar avroya yükseltti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Arda Güler GOL izle! Real Sociedad – Real Madrid Arda Güler GOL izleme linki var mı? Süper Lig puan rekoru kaç? Süper Lig'de en çok puanı hangi takım aldı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title