Haberler

Atm'nin Mucidi Türkiye'de

Dünyanın İlk Self -Servis Bankacılık Konseptini Geliştirerek Bugünkü Atm'lerin Mucidi Olan Amerikalı Diebold, Türkiye'de Ofis Açtı.

Dünyanın ilk self -servis bankacılık konseptini geliştirerek bugünkü ATM'lerin mucidi olan Amerikalı Diebold, Türkiye'de ofis açtı.

Uzun vadeli gördüğü Türkiye'de Fortis Bank'ın yanı sıra, Vakıf Bank, Alternatif Bank ve ING ile çalışmalara başlayan Deboilt, Ürdün ve Japonya'da kullanılan göz bebeğinden tanıma ve parmak damarları okuyan ATM teknolojilerini Türkiye'ye de getirmeyi amaçlıyor.

Türkiye'de ofis açılması ile ilgili İstanbul'a gelen Diebold yöneticileri, bir basın toplantısı düzenledi. Konuşmasında Diebold hakkında bilgi veren Diebold Bölge Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Danilo Rivalta, tüm dünyada 17 bin çalışana sahip olduklarını, 2 bine yakın kişinin EMEA bölgesinde çalıştığını söyledi.

Diebold'un güvenlik kasası üretimi ile 150 yıl önce işe başladığını söyleyen Rivalta, son 40 yıldır ATM konusunda hizmet vermeye başladıklarını, finansal serf servisin yatırımların yüzde 71'ini, fiziksel ve dijital güvenliğin ise yatırımların yüzde 24'ünü oluşturduğunu kaydetti. ABD'de şirketin borsaya kote olduğu bilgisini de veren Rivalta, farklı kıtalarda yerleşik fabrikaları bulunduğunu, Brüksel'de müşterilere özel çözüm ürettiklerini söyledi.

TÜRKİYE'DE ATM SAYISI 40 BİNİ BULACAK

Türkiye pazarına yönelik uzun vadeli hedefleri olduğunu söyleyen Danilo Rivalta, Ortadoğu, Avrupa ve Afrika (EMEA) coğrafyasında, geçen yıl en çok Rusya'nın büyüdüğünü, ikinci büyüyen pazarın ise Türkiye olduğunu söyledi. Türkiye'de ATM pazarının hızlı büyümesi karşısında ofis açma kararı aldıklarını belirten Rivalta, geçen yılki rakamlara göre Rusya'da 75 bin, Türkiye'de ise 22 bin ATM sayısına ulaşıldığını, araştırmalara göre pazarın daha da büyüyeceğinin öngörüldüğünü açıkladı. Rivalta, "Türkiye'de 2018 için 40 bin ATM terminali sayısına ulaşılması hedefleniyor. Bence bu rakam, 2018'i bile bulmayacak. 2013'e kadar da Türkiye'ye 32 bin ATM teslim edilmesi öngörülüyor" dedi.

GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR

Diebol'un ofis açtığı İstanbul'da satış ekibini oluşturmaya başladıkları bilgisini de veren Rivalta, "Türkiye'yi uzun vadeli olarak görüyoruz. Bu konuda kararlığımız var. Şimdiden başlayıp, uzun vadeyle faaliyetlerimize devam etmek istiyoruz" dedi. Türkiye'de Vakıfbank, Alternatif Bank, ING ve Fortis ile çalıştıklarını söyleyen Rivalta, "Fortis, Türkiye'deki faaliyerimiz içinde en büyüğü" dedi. Türkiye'de gittikçe büyüyen ATM'de tek bir tedarikçinin pazarın yüzde 70'ine hakim olduğunu dile getiren Rivalta, "İki temel tedarikçi biraraya gelerek ülkede pazarın tamamını oluşturuyor. Bu nedenle doğrudan şube açarak, büyüme kararı aldık. Trükiye'ye öze bakım ve hizmet çözümlerimiz olacak" dedi.

Proje Pazarlama Müdürü Ian Thomas ise Ürdün'de göz bebeği, Japonya'da ise parmak damarlarından tanıyan ATM cihazları kullanıldığını belirterek, "Japonya'da 140 bin ATM var. Bu rakamın yüzde 83'ünü parmak izi tanıyan ATM'lerden oluşuyor. Bu kopyalanamıyor. Eğer parmağınızı keserseniz kullanamıyorsunuz. Siz yaşlandıkça parmak izi de değişiklik gösteriyor. O nedenle oldukça güvenli bir sistem" dedi. Thomas, bu ürünlerin de Türkiye'ye getirilmesi için bankalarla görüşmelerin sürdüğünü bildirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title