Haberler

Atletizm: Uluslararası Kazan Maratonu

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Uluslararası Kazan Maratonu'nda erkeklerde Aleksey Troşkin, kadınlarda Tatyana Aryasova birinciliği elde etti.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Uluslararası Kazan Maratonu'nda erkeklerde Aleksey Troşkin, kadınlarda Tatyana Aryasova birinciliği elde etti.

Rusya'ya bağlı Tataristan Cumhuriyeti'nin başkenti Kazan'da gerçekleştirilen maratona, 25 ülkeden yaklaşık 10 bin sporcu katıldı.

"Sağlıklı yaşamı destekleme ve Kazan'ın uluslararası platformda tanıtılması" temasıyla düzenlenen maratonda sporcular, farklı mesafelerdeki koşularda boy gösterdi.

Maratonun açılış törenine katılan Tataristan Başbakan Yardımcısı Vasil Şeyhreziyev, Spor Bakanı Vladimir Leonov, Sağlık Bakanı Gadel Vafin, İletişim Bakanı Roman Şeyhetdinov, Türkiye'nin Kazan Başkonsolosu Turhan Dilmaç, ünlü oyuncular ve medya mensupları da 3 kilometrelik VIP yarışında yer aldı.

VIP yarışmasına eşi ile katılan Türkiye'nin Kazan Başkonsolosu Turhan Dilmaç, yarış öncesi AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tataristan'ın başkenti Kazan'ın, Rusya'da "Sporun başkenti" olarak adlandırıldığına dikkati çekti.

Dilmaç, Kazan'ın güçlü spor takımlarına da sahip olduğunu anımsatarak, Türk futbolcu Gökdeniz Karadeniz'in top koşturduğu Rubin Kazan, erkekler basketbolda UNICS Kazan ve erkekler voleybolda birçok Avrupa şampiyonluğu bulunan Zenit Kazan'ı örnek gösterdi.

Tataristan Spor Bakanı Vladimir Leonov da yarışma öncesi medya mensuplarına yaptığı açıklamada, 3. Uluslararası Kazan Maratonu'nun bütçesinin 25 milyon ruble (yaklaşık 450 bin dolar) olduğunu söyledi. Leonov, Tataristan'da 2017'nin "Ekoloji yılı" olarak anılmasından dolayı maratondan elde edilen gelirin bir kısmının bu amaç doğrultusunda harcanacağını ifade etti.

3. Uluslararası Kazan Maratonu'na iştirak eden tüm katılımcılara, Kazan sembollerinin yer aldığı tişört ile bitiş çizgisinde hatıra madalyası verildi.

Erkeklerde Aleksey Troşkin, 2 saat 16 dakikalık zamanıyla, kadınlarda ise Tatyana Aryasova, 2 saat 31 dakikalık süresiyle rakiplerini geride bırakarak birinci oldu.

Kaynak: AA / Güncel

Tataristan Cumhuriyeti Rusya Federasyonu Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title