Haberler

Atletizm... -Görme Engelli Mili Atlet Nejdet Turhan, Sidney Maratonu'nu Başarıyla Tamamladı

Görme Engelli Milli Atlet Nejdet Turhan, Uluslararası Sidney Maratonu'nu 3 Saat 53 Dakikada Tamamladı.

Görme engelli milli atlet Nejdet Turhan, Uluslararası Sidney Maratonu'nu 3 saat 53 dakikada tamamladı.

Nilüfer Belediyespor Kulübü'nün başarılı atleti Nejdet Turhan, Sidney Maratonu'nun, ''5 kıtada 5 maraton 5 de zirve'' projesi kapsamında koştuğu 4. maraton olduğunu belirtti.

Sidney'e maraton direktörü Graeme Hannan'ın davetlisi olarak gittiğini kaydeden Turhan, burada Avustralya medyasının da kendisine büyük ilgi gösterdiğini, çok sayıda söyleşi yapıldığını, radyo programlarına katıldığını anlattı.

Necdet Turhan, kendisine rehberlik eden koşucu Mark Steinberg ile arasında tuttuğu ipe iki ülke dostluğunu simgeleyen Avustralya ve Türk bayrakları astığını belirterek, ''Çok büyük ilgi gördüm. Yarışseverler geçiş güzergahında bizi coşkuyla alkışladılar'' dedi.

2002 New York Maratonu ile Türkiye'yi yurt dışında temsil eden ilk görme engelli atlet olduğunu anımsatan Turhan, daha sonra 2004 Atina ve 2005 Japonya Dünya Körler Maratonları ile Amerika, Avrupa ve Asya Kıtaları'nda çok sayıda maraton koştuğunu belirtti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title