Haberler

Atilla Kıyat: Fenerbahçe Yönetimi Aciz

Fenerbahçe Kulübü Eski Asbaşkanı Atilla Kıyat, Asbaşkanlar Mahmut Uslu ve Ali Koç'un Açıklamalarına Tepki Gösterdi: "Aciz Olan Mevcut Yönetimdir. Ali Koç'un Açıklamaları F.bahçe Yöneticisi Olmuş Olmaktan Duyduğum Gururu Zedeledi."

Fenerbahçe Kulübü eski Asbaşkanı Atilla Kıyat, asbaşkanlar Mahmut Uslu ve Ali Koç'un açıklamalarına tepki gösterdi: "Aciz olan mevcut yönetimdir. Ali Koç'un açıklamaları F.Bahçe yöneticisi olmuş olmaktan duyduğum gururu zedeledi."

Atilla Kıyat'ın, D Spor'da bu akşam yayınlanacak “Bülent Yüksel'le Yüz Yüze” programında yaptığı açıklamalar, Radyo spor'un internet sitesinde yer aldı.

Mahmut Uslu'nun sözlerini kabul edilemez olarak değerlendiren Kıyat, “Devlet aciz şeklindeki açıklamaları duyunca irkildim. Bu, demokrasiden yana olup, ülkeyi demokratik olmayan güçlere teslim etme taraftarı olmaya benziyor” diye konuştu.

"Fenerbahçe, futbolun özerkliğini istemiyor mu, devleti futbola el koymaya nasıl davet eder?" diyen Atilla Kıyat, şöyle devam etti:

"(Aciz devlet yönetimi) ne demek? 11 Eylül'de ikiz kulelere saldırı olduğu zaman 'Amerika şu sorunun cevabını vermelidir' demiştim. Niye ben hedefim? İşte bu sorunun cevabını veremedikleri için oradaki sorun halen çözülemiyor. Eğer Fenerbahçe'nin üzerine hakikaten oyunlar oynanıyorsa bununla ilgili Fenerbahçe'nin kuvvetli kanıtları varsa Fenerbahçe yöneticisi 'Son dört haftaya dokuz puan önde giremezsek bizi şampiyon yapmazlar' diyecek kadar ürküyorsa, Fenerbahçe'nin devleti acizlikle suçlamadan önce 'Neden ben hedefim?' sorusunun cevabını vermesi lazım. 'Biz çok güçlü bir yönetimiz' diyoruz ama bu şikayetlerle hiç de güçlü olmadığımızı gösteriyoruz. Biz güçlü olsak federasyon bizi hedef seçebilir mi? Aciz devlet yönetimi diyeceğimize, aciz Fenerbahçe yönetimi olur. Bağırıp çağırmakla güç gösterilmez. Güçlüyse Fenerbahçe'yi hedef seçtirmeyecek."

"BAZEN MENFAATLER İNSANLARI BİR ARAYA GETİRİYOR"

Atilla Kıyat, Fenerbahçe yönetiminin nasıl güçlü olabileceğinin sorulması üzerine, “Kusura bakmasınlar, mevcut yönetim kadrosuyla bunun olması mümkün değil. Bu yönetimde kendi fikrinden ziyade, başkanın duymak istediği fikirler söylendiği müddetçe güçlü yönetim sergilenmez” dedi.

Kıyat, “Camiada bu kavgaları sona erdirecek bir büyük yok mu?” sorusunu ise esprili bir şekilde şöyle yanıtladı:

“Olmaz mı? Ali Şen, başkanımızdan makas bile aldı. Başkanla Ali Şen'in arasının ne kadar bozuk olduğunu herkes biliyor. Başkanımız ikinci kez görevini bırakıp dönerken, en büyük destekçisi Ali Şen'di. Bazen Fenerbahçe sevgisi, bazen menfaatler insanları bir araya getirebiliyor.”

"KOÇ'UN AÇIKLAMALARI GURURUMU ZEDELEDİ"

Atilla Kıyat, Fenerbahçe Asbaşkanı Ali Koç'un açıklamalarının gururunu zedelediğini söyledi.

Koç'un açıklamalarından üzüntü duyduğunu kaydeden Kıyat, “Ali Koç'un sergilediği tablo, o sırada Fenerbahçe'ye ne yapılmış olursa olsun, kullandığı kelimeler, bir zamanlar Fenerbahçe yöneticisi olmuş olmaktan duyduğum gururu zedelemiştir. Öyle bir şey söyleyecekse 'Şu anda Ali Koç olarak konuşuyorum, bu benim şahsi yorumum' demeliydi” diye konuştu.

"HEDEFLERE ULAŞACAK KADRO KURDUK MU?"

Atilla Kıyat, 100. yılda “İki kupayı alacağız, Şampiyonlar Ligi'nde yarı final oynayacağız, UEFA Kupası'nı alacağız” gibi hedeflerin konulduğunu belirterek, “Bu hedeflere ulaşacak kadro kurduk mu?” diye sordu.

Fenerbahçe'nin 100. yılı olduğunun kimsenin farkında olmadığını ifade eden Kıyat, “İnsanların en büyük vasıflarından biri, neyi yapıp neyi yapamayacağını bilmesidir. 'İki kupayı alacağız, Şampiyonlar Ligi'nde yarı final oynayacağız, UEFA Kupası'nı alacağız' gibi hedefler koyuldu. 100. yıla benim görev yaptığımız dönemde hazırlanmaya başladık? Biz bu hedeflere ulaşacak kadro kurduk mu? Fenerbahçe seyircisi her zaman farklıydı ve artık daha da bilinçli. Bu seyircinin yöneticisi, ağza alınmayacak laflarla tepkisini koyuyor. Bir spor kulübünde işler iyi gitmiyorsa, sorumlusu başkan ve yönetim kurullarıdır” şeklinde konuştu.

"KURUMSALLAŞMA 25 YIL MI SÜRECEK?"

Fenerbahçe Dergisi'nin son sayısında kulüp başkanı Aziz Yıldırım'ın 'Kurumsallaşıyoruz” dediğini hatırlatan Kıyat, “10 yıl başkanlık yaptığın yeri kurumsallaştıramazsan, şirkette genel müdür olsan ikinci yılın sonunda yollanırdın” dedi.

Atilla Kıyat, futbolda başarıdan uzaklaşıldığını ve verilen sözlerin hiçbirinin tutulmadığını ileri sürerek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Fenerbahçe Dergisi'nin son sayısında başkanımız 'kurumsallaşıyoruz' diyor. Adama 'insaf' derler. 10 yıl başkanlık yaptığın yeri kurumsallaştıramazsan, şirkette genel müdür olsan ikinci yılın sonunda yollanırdın. Bu kurumsallaşma kaç yıl sürecek? 25 yıl mı sürecek? Bu kadar mı kötüydü Fenerbahçe? Hiç kimsenin hiç kimseye diyet borcu yoktur. Stadın yapılmış olmasının diyeti 10 sene başarısızlıkla ödenmemelidir. Fenerbahçe'nin sahibi biz gelip geçici yöneticiler değil, genel kurulun olduğu mesajını ilk kongrede versinler."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title