Haberler

    Atık Yönetimi İçin Örnek Projeler

    Belediyelerde Çevre ve Atık Yönetimi Sistemi ve Uygulamaları başlıklı panelde atık yönetimi projeleri masaya yatırıldı....

    Belediyelerdeki örnek gösterilen atık yönetimi projeleri tartışıldı

    Sektörel Fuarcılık tarafından düzenlenen IWES 2012 – 4. Atık Teknolojileri Sempozyumu ve Sergisi kapsamında düzenlenen Belediyelerde Çevre ve Atık Yönetimi Sistemi ve Uygulamaları başlıklı panelde Denizli, Gebze, Bakü Nasimi ve Makedonya Gostivar belediyeleri tarafından gerçekleştirilen atık yönetimi projeleri masaya yatırıldı.

    IWES 2012 – 4. Atık Teknolojileri Sempozyumu ve Sergisi kapsamında Türk Dünyası Belediyeler Birlig'i Özel Oturumu'nda "Belediyelerde Çevre ve Atık Yönetim Sistemi ve Uygulamaları" başlıklı panel düzenlendi. Panelin oturum başkanlığını TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Erol Kaya yaparken, Bakü / Nasimi Büyüks'ehir Belediye Bas'kanı Asif Gurbanov, Makedonya / Gostivar Belediye Başkan Yardımcısı Gızim Hacı Eyüp, Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Gökoğlan ve Gebze Belediye Başkanı Yardımcısı Nilay Ayran katıldı.

    Oturum Başkanı Erol Kaya paneli açarken yaptığı konuşmada herkesin, "Yaşadığım şehir ne kadar temiz?" sorusunu sorduğunu ve bu sorunun cevabının şehirlerde yaşayan insanlar için çok önemli olduğunu belirterek, "Şehir temiz değilse orada kimse yaşamak istemez" dedi.

    Çevreci Denizli'nin başarısı

    Denizli Belediye Bas'kan Yardımcısı Mustafa Gökoğlan yaptığı sunumda Denizli'nin çevreci ve temiz bir şehir olduğunu ve bu yöndeki çalışmalarıyla ödüller kazanan bir şehir olduğunu vurgulayarak, "Her ay evlere 2 buçuk milyon katı atık ayrıştırma poşetleri dağıtıyoruz. Ayda 550 bin ton ambalaj atığı, yılda 3 bin ton organik, çim, ot, ağaç dalı atığı, yılda 2 ton pil atığı topluyoruz. Çevre illerin atıkları da dahil olmak üzere günlük 6 ton tıbbi atık topluyoruz." diye konuştu.

    Bakü / Nasimi Büyüks'ehir Belediye Bas'kanı Asif Gurbanov, Makedonya / Gostivar Belediye Bas'kan Yardımcısı Gızim Hacı Eyüp ise konuşmalarında Türkiye'deki belediyelerin izin almadan yetkileri çerçevesinden atık toplama ve projeler yürütme konusunda özgür olduklarını ancak kendi ülkelerinde devletin izni olmadan proje yürütmelerinin mümkün olmadığını belirterek, "Türkiye'deki belediyeleri inceliyoruz, biz de bu imkanlara kavuşmayı arzu ediyoruz" şeklinde görüş belirttiler. Gostivar Belediye Bas'kan Yardımcısı Gızim Hacı Eyüp ise Türk işadamlarını Gostivar'a yatırım yapmaya davet etti.

    Gebze'de Alo Moloz Hattı

    Gebze Belediye Başkan Yardımcısı Nilay Ayran ise Marmara Bölgesi'nin en büyük sanayi bölgesi haline gelen Gebze'de Geri Kazanım Projeleri adı altında GEKAP olarak tescillenen projeleri hayata geçindiklerini aktaran Ayran, Alo Moloz projesiyle her gün 10 ton moloz ve inşaat atığının çevreye dökülmesini engellemeyi başardıklarını anlattı.

    IWES 2012 sempozyumunda gerçekleştirilecek oturum ve panellerde aşağıdaki konu başlıkları ele alınıyor.

    Belediyelerde Çevre ve Atık Yönetim Sistemi ve Uygulamaları

    Atık Su Yönetimi – Arıtma Çamurları

    Türkiye Atık Sektörünün Sorunları ve Çözüm Önerileri

    Özel Atıkların Yönetimi

    Atıktan Enerji Üretimi ve Uygulamaları

    Atık Yönetimi

    Kentsel Dönüşüm Sürecinde Geri Kazanım ve Atık Yönetimi

    Atık Sektörü Mevzuatı ve Finansman Mekanizmaları

    Geri Kazanım ve Geri Dönüşüm Teknolojileri

    Biyoteknolojiler – Kompostlaştırma / Tarım ve Hayvancılık Sektörü Atıkları

    Atık ve Çevre

    Elektrik ve Elektronik Atıkların Yönetimi

    Fuar ve konferansla ilgili ayrıntılı bilgi için www.iwes.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

    Kaynak: Milliyet.com.tr / Emlak

    Gostivar Denizli Gebze Eyüp Emlak Haberler

    Bakmadan Geçme

    36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title