Haberler

Atatürk'ün Ebediyete İntikalinin 79. Yılı

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, "Büyük mücadelede milletimize önderlik eden Kemal Atatürk başta olmak üzere, istiklal ve istikbal mücadelemizin bütün komutanları ve değerli şahsiyetlerimiz milletimizin hafızasında her zaman yaşayacaktır.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, "Büyük mücadelede milletimize önderlik eden Kemal Atatürk başta olmak üzere, istiklal ve istikbal mücadelemizin bütün komutanları ve değerli şahsiyetlerimiz milletimizin hafızasında her zaman yaşayacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Kahraman, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası nedeniyle yayınladığı mesajında, milli iradenin tecelli ettiği Gazi Meclisin ilk başkanı, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk Cumhurbaşkanı Kemal Atatürk'ün ahirete irtihal edişinin 79. yılında olunduğunu anımsattı.

Birinci Dünya Savaşı sonrasında vatanı istila etmek ve aralarında paylaşmak isteyen işgal güçleri karşısında, milletin büyük bir azim ve kararlılıkla teşkilatlandığını vurgulayan Kahraman, Meclisin doğrudan idare ettiği Kurtuluş Savaşı sonucunda kazanılan zaferle milli iradenin ve meşruiyetin merkezi olarak TBMM'nin devletin idaresini üstlendiğini belirtti.

Kahraman, milletin; manevi ve milli değerlerine sahip çıkarak bayrağın inmesine, ezanların susmasına izin vermediğine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Bu büyük mücadelede milletimize önderlik eden Kemal Atatürk başta olmak üzere, istiklal ve istikbal mücadelemizin bütün komutanları ve değerli şahsiyetlerimiz milletimizin hafızasında her zaman yaşayacaktır.

Dün maruz kaldığımız işgal ve istila girişimlerine, 15 Temmuz 2016 tarihinde de tekrar maruz kaldık. Dış düşmanlar, ülkemizin içinden devşirdikleri hainler eliyle devletimizi ele geçirip, 1000 yıllık hedeflerine ulaşmak istediler. Milletimiz basireti, cesareti, feraseti, demokrasiyi özümsemiş olması ve dirayeti sayesinde hainlere geçit vermedi. Darbe teşebbüsü kısa zamanda bertaraf edildi. Şimdi kuklalardan, hainlerden hesap soruyoruz. Artık dünden daha güçlü, daha güvenli ve daha huzurlu bir Türkiye vardır. Güven, huzur ve barış ortamını bozmak isteyen her odağa karşı mücadelemiz dün olduğu gibi bugün de büyük bir kararlılıkla devam edecektir. Selçuklu ve Osmanlı'nın varisi olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti, hürriyet ve medeniyet yolculuğunu ilelebet sürdürecektir. Vatanımızın kurtuluşu ve devletimizin yeniden kuruluşunda görev yapanların, bağımsızlığımız için mücadele etmiş tüm şüheda ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz."

Kaynak: AA / Politika

Mustafa Kemal Atatürk İsmail Kahraman Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title