Haberler

Ata'ya Saygı Yürüyüşüne Zeybek Oynayan Kadınlar Damga Vurdu

Muratpaşa Belediyesi, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 80. yılında "Ata’ya Saygı Yürüyüşü" düzenledi.

Muratpaşa Belediyesi, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 80. yılında "Ata'ya Saygı Yürüyüşü" düzenledi. Binlerce kişinin katıldığı yürüyüşte üzerinde 'Atatürk'ün' resminin yer aldığı 200 metrelik bayrak taşındı. Yürüyüşün varış noktasında ise gelenleri Zeybek oynayan 25 kadın karşıladı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 80'inci yılı nedeniyle Muratpaşa Belediyesince Kent Meydanı'nda başlayıp, Erdal İnönü Parkı'nda sona eren 4 kilometrelik, "Ata'ya Saygı Yürüyüşü" düzenlendi. Meydandaki anma törenin ardından binlerce kişi ellerinde Türk ve Atatürk bayrağı ile yürüyüşe geçti. Yürüyüşün en önünde yer alan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ve protokol üyeleri 200 metrelik Atatürk bayrağı taşıdı. Yaklaşık 1 saatte Erdal İnönü Parkı'na ulaşan Başkan Uysal ve protokol, kadınların Zeybek gösterisi ile karşılandı. Mavi Akdeniz Su Sporları Kulübü denizde Türk bayrağı açtı. Ayrıca Kaleiçi'nden müşterisiz şekilde hareket eden yaklaşık 20 tekne ve yat, açtıkları dev Türk bayrağı ile anma etkinliklerine denizden destek verdi.

"Geleneksel hale gelecek"

Burada konuşan Başkan Uysal, Atatürk için düzenlenen tüm anma ve kutlamaların bir takım değerlere sahip çıkılması açısından önemli olduğunu söyledi.

Her 10 Kasım'da Atatürk'ü rahmet ve saygıyla andıklarını kaydeden Uysal, "Ama anma törenleri kısa sürüyor. Saat 09.05 geçe başlıyor ve bitiyor. Biz bunu başka etkinliklerle geliştirmek istedik. Bu kapsamda etkinliklerimize koşu ve yürüyüşü ekledik. Belediye olarak düzenlediğimiz, Ata'ya Saygı Yürüyüşünü her yıl düzenleyeceğiz. Atatürk'ün 'Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur' sözünden de yola çıkmış olduk. Bütün milli bayramları, anmaları özel ve önemli günlerimizi giderek katlanan geniş insan topluluklarıyla daha güçlü şekilde büyütmeye devam edeceğiz" ifadelerine yer verdi.

Türk Hava Kurumu tarafından planörle gökyüzünde de 'Atatürk' fotoğrafı taşındı.

Öte yandan etkinlik havadan da görüntülendi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Mustafa Kemal Atatürk Muratpaşa Türkiye Politika Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title