Haberler

Arkeologlar Tarafından Bulunan En Korkutucu 10 Şey

Video Metni: 10. Çocuk YakımıBu fotoğraf Alaska'da çekilmiş.

Video Metni:

10. Çocuk Yakımı

Bu fotoğraf Alaska'da çekilmiş. Arkeologlar görünen çukurlarda yanan çocuk cesetleri bulmuş. Cesetler nereden baksanız 11.500 yıl önceden kalma.

9. Yamyam saldırısının kalıntıları

2010 yılında İspanya'da yapılan bu kazıda ise yamyamların saldırısına kurban gitmiş bir grup Neanderthal kalıntısı bulunmuş. Arkeologlar kalıntıların üç kadın ve üç erkekten oluştuğunu saptarken, en az üç genç, iki çocuk ve bir adette bebek bulmuş. Kemiklerin hepsi çiğnenmiş durumda.

8. Kafasız vikingler

İngiltere'de demir yollarında yapılan kazıda bulunan bir grup kafasız viking kalıntısı gerçekten kafaları karıştırır nitelikte. Bilim insanları bunu bulduklarında ilk etapta olayın bir intikam hikayesi olduğunu düşündüler fakat dikkatli bakınca kesimlerin çok temiz olduğunu fark ettiler. Kimse tam olarak ne olduğunu bilemiyor.

7. Moa Pençesi

1986 Yılında Yeni Zelanda'nın Owen dağlarında bulunan mağaralarda, arkeologlar oldukça korkutucu bir pençe ile karşılaştı. Pençeyi laboratuvara götürdüklerinde çok eski, tarih öncesi bir kuşa ait olduğunu öğrenen bilim insanları bu kuş türünün dev olduğunu düşünüyorlar.

6. Delinmiş kafatasları

İsveç'te kurumuş pisliğin içinde bulunan 8000 yıllık kafataslarının içlerine sokulan bu mızrakların sebebi ise henüz çözülemedi. İşin kötüsü, bir kafatasının içinde kırılmış bir başka kafatası daha var.

5. Grauballe Adamı

İngiltere'de bulunan Grauballe Man, şu ana kadar bulunmuş en sağlam mumya. Saçları, tırnakları ve geri kalan her şeyi ile bir kurbandan fazlası olan bu ceset, araştırmacılara göre bir tanrıya kurban edilmiş olabilir.

4. Venedik Vampiri

Geçmişte insanların sevdiklerinin vampir olarak geri gelecek olması gayet insanların inandığı bir şeydi. Bu yüzden bu gerçekleşmesin diye insanlar pek çok önlem alırdı. Bunlardan en çok bilineni yakılan cesetler, gömülen cesetler ve tabii ki cesetlerin ağzına koyulan kiremitler. Bu vampirlerin geri dönüp kanınızı emmesini önlemek için birebirdi. İşte Venedik vampiri kafatası da araştırmacılara göre böyle bir şeye kurban gitmiş.

3. Dünyanın ilk cüzzam hastası

Cüzzam bulaşıcı değildi fakat insanlık tarihinde sürekli olarak görülen bir hastalıktı. Hindistan'da yapılan bir kazıda bulunan bu 4000 yıllık kalıntı ise dünyanın ilk cüzzam hastası olarak biliniyor. Hindu geleneklerine göre cesetler yakıldığından, bu kalıntıların hala duruyor olması onun toplumdan dışlanmış bir kişi olduğunu gösteriyor.

2. Bebek kemikleri

Arkeologlar İsrail'de eski bir Roma hamamını incelerken hamamın dibinde binlerce bebeğin kemiğini buldu. Bu çocukların neden sulara ve lağımlara atıldığı bilinmiyor fakat umuyoruz ki atılanlar canlı değil ölü bebeklerdir.

1. Antik kimyasal savaş

2000 Yıl önce bir Suriye şehri olan Dura'yı Romalılar kontrol ediyordu. Pers imparatorluğu şehri işgal etmek istediğinde ise kapılar yerine tünellerden geçmeyi tercih etti.

Romalılar tünelleri açarak Perslileri durdurmaya çalıştı ama bunu gören Persliler kimyasal silahlarla tüneli doldurduklarından Romalıları yenmeyi başardı.

Kullanılan silah romalıların ciğerlerini aside dönüştürdü ve hepsini öldürdü.

Music About;

"Giant Wyrm" Kevin MacLeod (incompetech.com) Licensed under Creative Commons: By Attribution 3.0

Kaynak: Youtube / Genel

Venedik İspanya Bebek Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Arapça soruya tercüme isteyen Ali Erbaş'ın Fransızca hutbesi de tartışma yarattı

Arapça soruya tercüme isteyen Ali Erbaş'ın Fransızca hutbesi de tartışma yarattı

Kendini yere atıp yuvarlanan AK Partili Meclis Üyesi özür diledi: Öfkeme yenik düşüp kontrolümü kaybettim

Kendini yere atıp yuvarlanan AK Partili Meclis Üyesi özür diledi: Öfkeme yenik düşüp kontrolümü kaybettim

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mesajı sonrası bakanlık harekete geçti! 5 ilde kafe ve restoranlara denetim

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mesajı sonrası bakanlık harekete geçti! 5 ilde kafe ve restoranlara denetim

Mahkemede Banu Parlak'la yüzleşen Dilan Polat, hakimin kararını duyunca sinir krizi geçirdi

Mahkemede Banu Parlak'la yüzleşen Dilan Polat, hakimin kararını duyunca sinir krizi geçirdi

Merkez Bankası politika faizini yüzde 50'de sabit bıraktı

Merkez Bankası politika faizini yüzde 50'de sabit bıraktı

Öğrenci velisinden kadın öğretmene yumruklu saldırı

Öğrenci velisinden kadın öğretmene yumruklu saldırı

title