Haberler

Antalya Otobüsçüler Odası Başkanı İnce'den Açıklama

Antalya Otobüsçüler Odası Başkanı Mehmet İnce yaptığı yazılı açıklamada, 65 yaş özürlü (refakatçi) için daha önceden uygulanan indirimlerle yolculuk yapmalarının mümkün olacağını bildirdi.

Antalya Otobüsçüler Odası Başkanı Mehmet İnce yaptığı yazılı açıklamada, 65 yaş özürlü (refakatçi) için daha önceden uygulanan indirimlerle yolculuk yapmalarının mümkün olacağını bildirdi.

İnce yaptığı yazılı açıklamasında, "Bildiğiniz gibi Antalya Büyükşehir Belediyesinin özürlü (refakatçi) 65 yaş ve emeklilerimizi kent içi ulaşımdan ücretsiz yararlandırmak üzere almış olduğu UKOME kararını Antalya Otobüsçüler Odası olarak tam olarak uygulamaktaydık. Bir süredir devam eden uygulama; özürlü (refakatçi) 65 yaş ve emeklilerimizi sevindirirken, her zorluğa rağmen esnafımızın büyük çoğunluğu tarafından olumsuz bir tepki görmemekteydi. Ancak bunun yanı sıra bazı esnafımız, geçtiğimiz sıkıntılı süreç ve kentimizin ülke genelinde özürlü (refakatçi) 65 yaş üstü nüfus için tercih edilir bir cazibe merkezi olması, dolayısıyla bu yaş grubunun oransal fazlalığı nedeniyle ücretsiz taşımaya tepki göstermekteydi. Başka illerde de 65 yaş üstü ücretsiz biniş iptal davalarının kazanılması sebebi ile bu durumdan rahatsız olan bir grup esnafımız da bilgimiz dışında, yasal haklarını kullanarak açtıkları davayı kazandılar" ifadelerine yer verdi.

GEREKEN HASSASİYET GÖSTERİLMELİ

İnce açıklamasında şu sözlere yer verdi:

"Karar,Antalya Büyük şehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezinin (UKOME) 'Belediyenin izin, denetim ve kontrolü altında bulunan toplu ulaşım sisteminden, 65 yaş üstü vatandaşlar ile ağır özürlü (özür oranı yüzde 40 ve üzeri olanlar) vatandaşların ücretsiz yararlanmalarının uygun olacağına' dair kısmı bakımından 29.04.2011 tarih ve 2011/04-267 sayılı kararının iptal edilmesine. Takdir edeceğiniz gibi bizler de Antalya Otobüsçüler Odası olarak; hukuk devletinin bir parçasıyız ve herkes gibi yasalara uymak zorundayız. Bu noktadan hareketle alınan mahkeme kararı gereği bundan böyle emeklilerimiz ve 65 yaş özürlü (refakatçi) için daha önceden uygulamakta olduğumuz indirimlerle yolculuk yapmaları mümkün olacaktır. 22 Temmuz 2012 tarihinden itibaren ifade ettiğimiz grup için artık ücretsiz kent içi ulaşım söz konusu olmayacaktır. Elimizde olmayan bu yasal zorunluluk nedeniyle esnafımız ve açıklamada sözü geçen vatandaşlarımızın karşı karşıya gelmemesi için vatandaşlarımızdan gereken hassasiyeti göstermelerini istirham etmekteyiz." - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet İnce Antalya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title