Haberler

Antalya sanayicisine GES için özel finansman desteği

Güncelleme:

Sanayicilerin enerji maliyetlerinin düşürülmesi amacıyla Güneş Enerji Sistemi (GES) kurulması için Antalya Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ile Kuveyt Türk Katılım Bankası arasında protokol imzalandı.

Sanayicilerin enerji maliyetlerinin düşürülmesi amacıyla Güneş Enerji Sistemi (GES) kurulması için Antalya Organize Sanayi Bölgesi ( Osb ) ile Kuveyt Türk Katılım Bankası arasında protokol imzalandı.

Antalya OSB Müdürlüğü'nde gerçekleşen imza törenine Antalya OSB Başkanı Ali Bahar, Kuveyt Türk Bankası Antalya Bölge Müdürü Abdullah Öztürk ve diğer yetkililer katıldı.

Bahar, imzaladıkları protokol ile çatıların özgürleşmesinin önündeki büyük bir engelin kaldırıldığını belirtti.

Kuveyt Türk'ün çatılara GES kurulumu için Antalya OSB sanayicilerine fon desteği sağlayacağını kaydeden Bahar, "Ülkemize ve Türk sanayi sektörüne hayırlı olsun." ifadesinde bulundu.

Kuveyt Türk KOBİ'den Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Abdurrahman Delipoyraz da gelecek nesillerin enerji ihtiyacını karşılamak ve çevreye verilen zararı en aza indirgeyebilmek için sürdürülebilir enerji kaynaklarını kullanmanın oldukça önemli olduğunu vurguladı.

Delipoyraz, şunları kaydetti:

"Yenilenebilir enerji kaynakları, enerjide devamlılığı ve ihtiyacı karşılama konusunda önemli bir rol oynarken aynı zamanda enerji çeşitliliğini mümkün kılarak da ülke ekonomisine katkıda bulunuyor. Biz de uygun finansman koşulları ile bu enerji kaynakları arasından öne çıkan kaynaklardan biri olan güneş enerjisinden faydalanmak isteyen şirketlerin yanında yer alarak onlara destek oluyoruz. Antalya Organize Sanayi Bölgesi ile yaptığımız iş birliği sayesinde bu alanda verdiğimiz desteklerin çok daha fazla şirkete ulaşacak olması oldukça sevindirici."

Kaynak: AA / Ekonomi

Kuveyt Türk Antalya OSB Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title