Haberler

Antalya Mektup Arkadaşlığıyla 30 Ülkeye Antalya'yı Tanıttı

Mektup arkadaşlığıyla 30 ülkeye Antalya'yı tanıttıOtuz ülkeden mektup arkadaşı edinen İstanbul Bilgi Üniversitesi öğrencisi Umutcan Öncü (18), mektupla birlikte gönderdiği kartpostallarla Antalya'yı tanıtarak turizm elçiliği yapıyor.

Mektup arkadaşlığıyla 30 ülkeye Antalya'yı tanıttı

Otuz ülkeden mektup arkadaşı edinen İstanbul Bilgi Üniversitesi öğrencisi Umutcan Öncü (18), mektupla birlikte gönderdiği kartpostallarla Antalya'yı tanıtarak turizm elçiliği yapıyor.

Antalya'da ailesiyle oturan Umutcan Öncü, lise yıllarında mektuba ilgi duydu. Mektupların işlendiği filmleri izleyen, bu konuda yazılmış kitapları okuyan Öncü, internetten de araştırma yaparak mektup arkadaşlığı başlattı. Önce sadece birkaç ülkeden kişiyle mektuplaşan Öncü, sonra bu arkadaşlarının tavsiyesiyle 30 ülkenin vatandaşlarıyla mektuplaşmaya başladı. Umutcan Öncü, 'Posta gelmesini beklemek, mektup yazmak benim en çok istediğim şeylerdendi. Önce internette yabancı ülkedeki mektuplara ilgisi olanlarla iletişime geçtim. İlk zamanlar sadece birkaç ülkeden arkadaşım vardı. Çok güzel dönüşler oldu dedi.

MEKTUPLA BERABER SAKIZ, ÇAY, PARA

İnternet veya gazetelerde bilgiye erişmek daha kolay olmasına rağmen, bilgi alınan organların aynı anda birçok kişinin fikrine hitap ettiğini belirten Öncü, 'Sadece bir kişinin okuyacağı bilgileri daha objektif yazabilirsiniz. Bir kişiye yönelik mektup yazmak daha objektif olmanızı sağlıyor. İnternetten birçok şeyi bulabiliyorum ama bilgiyi elinize alıp hissetmek çok daha farklı oluyor. Mektupla beraber birbirimize basit şeyler de gönderiyoruz. Örneğin bir mektupta arkadaşım ülkesinin parasını göndermiş. Belçika'dan bir arkadaşım bana poşet çay gönderip bunun Türkiye'de satılıp satılmadığını merak etmiş. Sakız gönderip bunun tadını bilip bilmediğimi soran var diye konuştu.

MEKTUPLARLA TURİZM ELÇİLİĞİ YAPIYOR

Kendisinin de mektupla değeri düşük kağıt para, anahtarlık, posta kartı gibi şeyler gönderdiğini belirten Umutcan Öncü, Malezya, Brezilya, Rusya, Portekiz, Tayland, ABD, Belçika, Fransa gibi birçok ülkeden bu yöntemle arkadaş edindiğini söyledi. Mektup gönderenlerin daha çok kendi ülkeleri hakkında neler konuşulduğunu ve neler bilindiğini merak ettiğini belirten Öncü, 'Mektup arkadaşlarıyla bir araya gelmeyi planlıyoruz ama bu şu anda çok zor. PTT'nin ücretsiz dağıttığı kartpostalları mektuplarla yolluyorum. Böylece o arkadaşlarıma Antalya'yı tanıtmış oluyorum. Bu kartlar sayesinde birçok kişi Antalya'ya gelmek istiyor. Mektupların İngilizce seviyeme de faydası oldu. Lisede okurken ortalama bir İngilizcem vardı. Mektuplar sayesinde İngilizce bilgim arttı ve sözlüğe gerek duymadan mektup yazabiliyorum diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Belçika Antalya Politika Güncel Haberler

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title