Haberler

Ankara Valiliğinden Kurban Bayramı Önlemleri

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Ankara ilinde vatandaşların Kurban Bayramını huzur ve güven içerisinde geçirebilmeleri için Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İlçe Kaymakamlıkları, İl Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü ile ilgili tüm kamu...

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Ankara ilinde vatandaşların Kurban Bayramını huzur ve güven içerisinde geçirebilmeleri için Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İlçe Kaymakamlıkları, İl Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü ile ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşlarına genelge göndererek "Ankara ili mülki hudutları dahilinde Kurban Bayramının huzur ve güven içerisinde idrak edilmesine esas olmak üzere tertip ve tedbirlerin ivedilikle alınmasını" istedi Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Ankara ilinde vatandaşların Kurban Bayramını huzur ve güven içerisinde geçirebilmeleri için Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İlçe Kaymakamlıkları, İl Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü ile ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşlarına genelge göndererek "Ankara ili mülki hudutları dahilinde Kurban Bayramının huzur ve güven içerisinde idrak edilmesine esas olmak üzere tertip ve tedbirlerin ivedilikle alınmasını" istedi.

Vali Yüksel genelgesinde düzenleme ve önlemlerin derhal uygulamaya konulmasını istedi. İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü'nün huzur planlarını uygulamaya koyacaklarını ve emniyet-asayiş tertip ve tedbirlerini 30 Ekim 2012 Salı günü sabahına kadar aksatmadan sürdüreceklerini belirten Yüksel, havaalanı, gar ve terminallerde yaya ve motorlu devriyelerle şehir içi ve Devlet karayolları üzerinde tertip edilecek trafik ve asayiş ekiplerinin sayılarının artırılacağını, vatandaşların huzurlu ve güvenli seyahatlerine hazır hale getirileceğini bildirdi. Büyükşehir, İlçe ve Belde Belediye Başkanlıklarının, özellikle alışveriş yerleri, eğlence yerleri ve diğer umuma açık mahalleri mevzuatlarına uygun olarak, zabıta ekipleri marifetiyle etkin bir şekilde denetleyeceklerini kaydeden Vali Yüksel genelgesinde şu önlemlere yer verdi:

"-Kurban satış ve kesim yerlerinin tesisi ile kurban atık ve çöplerinin uzaklaştırılması için hazırlıklar ve denetimler Büyükşehir Belediyesi ile Kaymakamlıklar ve ilgili Belediyelerce yapılacaktır.

-Park, cadde, sokak, meydan gibi umuma açık ve çevre- hijyen şartları olmayan mahallerde kurban kesimine izin verilmeyecek, kurban kesim yerleri dışında belirlenen usul ve esaslara aykırı olarak kurban kesenler hakkında yasal işlem yapılacağı hususu mahalli mutad vasıtalarla, hutbe ve vaazlar da dahil olmak üzere vatandaşlarımıza önceden duyurulacaktır.

-Belediyeler; itfaiye, su ve kanalizasyon arıza ekiplerini bayram süresince göreve hazır hale getirecek, nöbetçi memurluklarını vatandaşlarımızın müracaatlarına sürekli açık tutacaklardır. Toplu taşıma araçlarının seferlerinde sürekliliğin sağlanması amacıyla gerekli tedbirler önceden planlanacaktır.

-Sağlık, nöbetçi eczane ve haberleşme ile elektrik hizmetleri için gerekli hazırlıklar ilgili birimler sorumlularınca önceden planlanacak ve acil müdahaleler için yeterli ekip ve teçhizatları tüm bayram süresince hizmete hazır halde tutulacaktır.

-Sosyal Hizmet Kurumlarının vatandaşlar tarafından ziyaretlerine esas olmak üzere gerekli tertip ve düzenlemeler Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce sağlanacaktır."

Vali Yüksel genelgesinin sonunda, "Ankara ilinde Kurban Bayramının huzur ve güven içerisinde idrak edilmesine esas olmak üzere yukarıda belirlenen tertip ve tedbirlerin uygulanmasında herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesini, başta birimlerin üst yöneticileri olmak üzere her kademedeki personelin görevlerini üstün hizmet ve sorumluluk anlayışı içerisinde yerine getirmelerini ve uygulamanın Birim Üst Yöneticileri tarafından da bizzat takibini rica ederim" dedi.

Vali Alaaddin Yüksel, şehirlerarası seyahat edecek olan Ankaralıların trafik kurallarına titizlikle uymalarını; özellikle hatalı sollama yapmamaları, aşırı süratten kaçınmaları ve uykusuz araç kullanmamalarını hatırlatarak Ankaralıların Kurban Bayramını kutladı.

-ANKARA'DA BAYRAM'DA BAŞVURULACAK ACİL TELEFONLAR-

Ankara Valiliği Kurban Bayramı'nda Başkentlilerin gerektiğinde başvurabilecekleri telefonları şöyle ilan etti:

Ankara Valiliği 306 66 00 - 306 66 06

Büyükşehir Belediye Başkanlığı 507 10 00

-Zabıta Müdürlüğü 153 - 2317984 - 2296691

-İtfaiye 110

-Doğalgaz Arıza 187

-Alo Ambulans 188

-Alo Cenaze 188

-Su ve Kanal Arızası 185

İl Jandarma Komutanlığı 387 35 15 - 16 - 17

-Jandarma İmdat 156

-Nöbetçi Amirliği 387 35 15 / 8481

-Jandarma Trafik Timleri 387 35 15 / 8094-95

İl Emniyet Müdürlüğü 303 55 55

-Polis İmdat 155 - 154

-Şehir İçi Trafik 362 62 62

-Bölge Trafik 412 58 33

İl Sağlık Müdürlüğü 385 97 00

-Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi 508 40 00

-Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi 595 30 00

-Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi 306 10 00

-Dr.Sami Ulus Kadın, Doğum, Çocuk Eğt.ve Arş.Hast. 305 60 00

Telekom Bölge Müdürlüğü 121 - 313 30 00

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü 417 00 45

Başkent Elektrik 186 - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Ankara Valiliği Alaaddin Yüksel Kurban Bayramı Politika Güncel Haberler

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title