Haberler

Ankara: Emine Erdoğan, İlk Seçimde "kadın Milletvekili" Hedefini Belirledi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, ilk genel seçimde AK Parti'nin "81 ilden 81 kadın milletvekili" çıkarmayı hedeflediğini açıkladı. Emine Erdoğan, kadınların siyasette, bürokraside ve iş dünyasında daha fazla temsil edilmesi gerektiğinin de altını çizdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, ilk genel seçimde AK Parti'nin "81 ilden 81 kadın milletvekili" çıkarmayı hedeflediğini açıkladı. Emine Erdoğan, kadınların siyasette, bürokraside ve iş dünyasında daha fazla temsil edilmesi gerektiğinin de altını çizdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, AK Parti'li kadın milletvekillerine dün Başbakanlık Resmi Konutu'nda öğle yemeği verdi. Yemekte kadın milletvekillerinin sorunlarını dinleyen ve önerilerini not alan Emine Erdoğan, kadın vekillere "Sizi özlemişim" diyerek bundan sonraki süreçte daha sık biraraya gelmeyi arzu ettiğini söyledi. Kadınların siyasette daha etkin olmasını arzu ettiğini kaydeden Emine Erdoğan, özellikle bürokraside, siyasette ve iş dünyasında kadınların önünün açılması gerektiğini vurguladı.

Bazı kadın milletvekilleri erkek meslektaşlarından yakınarak, "Biz erkeklerden lütuf beklemiyoruz. Erkekler bizim açtığımız kapıyı kapatmasınlar yeter" dedi.

Yemekli toplantıda "kadına şiddet olayları" ve "töre cinayetleri" de gündeme geldi. Kadın vekillere bazı tavsiyelerde bulunan Emine Erdoğan, kadına şiddet olaylarından duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Emine Erdoğan, her milletvekilinin kendi seçim bölgesindeki kadınları yönlendirmesini, bilinçlendirmesini ve birebir temas kurmasını istedi. "Kadınlara cesaret verin" diyen Emine Erdoğan, bu konuda il ve ilçelerdeki yerel yöneticilerden de destek alınması gerektiğini dile getirdi. Emine Erdoğan, seçimlerde Kadın Kolları'nın önemine de işaret ederek, kadınların köy köy, ev ev dolaşmasını istedi. Seçimlerde ancak bu şekilde başarı elde edilebileceğini ifade eden Emine Erdoğan, Kadın Kolları'nın kadınlara yönelik eğitim seminerleri düzenleyeceğini söyledi.

KADIN VEKİLLER RAPOR HAZIRLAYACAK

İlk genel seçimde AK Parti'nin "81 ilden 81 kadın milletvekili" çıkarmayı hedeflediğini de kadın milletvekilleriyle paylaşan Emine Erdoğan, "Bu sadece bir hedef. Her ilden birden çok da kadın milletvekili çıkabilir. Ancak en azından her ilden bir milletvekilini Meclis'e taşımayı amaçlıyoruz. Kadınlar siyasette, bürokraside ve iş dünyasında daha fazla temsil edilmelidir. Bunun için daha etkin çalışmalıyız" şeklinde konuştu.

Toplantıda kadın milletvekillerinin kendi seçim bölgelerinde edindikleri izlenimleri, sorunları, şikayetleri ve önerileri bir rapor haline getirerek Emine Erdoğan'a sunması da kararlaştırıldı. Özellikle kırsal kesimdeki kadınların sorunlarına eğilmek için böyle bir çalışmanın gerekli olduğunu belirten Emine Erdoğan, rapor doğrultusunda projeler ortaya konulabileceğini bildirdi.

Yemeğe katılan milletvekillerinden Adana Milletvekili Zeynep Ayhan Tekin, Emine Erdoğan'a övgüler yağdırarak, "Bu ülke ne Başbakan eşleri gördü. Yanlarındah bile geçmeye cesaret edilmezdi. Ancak sayın Başbakanımızın eşi Emine Erdoğan ile bir ana, bacı, kızkardeş, komşu gibi konuştuk. Başbakanımız ve eşi, bu ülke için bir kazançtır. Emine Hanım, önünde el pençe divan durulan bir Başbakan eşi değil. Çok mütevazı ve samimi bir insan. Yemekte kendimizi bir Başbakan eşiyle hissetmedik. Bacımızla, anamızla biraraya geldiğimizi hissettik" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title