Haberler

Ankara: Bakan Yıldırım, Yeni Esenboğa Havalimanı'nı Gezdi

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Yap-işlet-devret Modeliyle Yapılan Havalimanları Sayesinde 3 Yılda 4 Yeni Havalimanına Kavuşulduğunu Belirterek, "Kamu Kaynakları Sonu Olmayan Bir Yolculuğa Çıkardık" Dedi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, yap-işlet-devret modeliyle yapılan havalimanları sayesinde 3 yılda 4 yeni havalimanına kavuşulduğunu belirterek, "Kamu kaynakları sonu olmayan bir yolculuğa çıkardık" dedi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 13 Ekim'de açılışı yapılacak Ankara Esenboğa Uluslararası Havalimanı binasına inceleme gezisi yaptı. Tepe-Akfen TAV Anatolia tarafından yapılan havalimanının açılışa hazır olduğunu yerinde tespit eden Bakan Yıldırım, Türkiye'de son 3 yılda sivil havacılık alanında çok önemli gelişmeler yaşandığını söyledi. Ağustos 2003'ten itibaren sektörün rekabet açısından yolcu taşımacılığının artmasıyla havaalanlarının iyeleştirilmesi yönünde adımlar atıldığını kaydeden Yıldırım, Ankara-Esenboğa, İzmir-Adnan Menderes, Muğla-Dalaman ve Antalya Havaalanları'nın Yap-İşlet-Devret modeliyle başladığını ve bitirildiğini söyledi.

Toplam 800 milyar dolarlık yatırımların 2 yıl gibi kısa sürede kamu kaynağı kullanılmadan vatandaşın hizmetine sunulduğunu belirten Yıldırım, 36 ayda bitmesi gereken havalimanını Başbakan'ın isteğiyle 24 ay gibi kısa bir sürede bittiğini hatırlattı. Terminalin özellikleri hakkında da bilgi veren Yıldırım, terminale toplam 450 trilyonluk yatırım yapıldığını, 300 bin metrekarelik otopark alanı ve 260 bin metrekarelik de apron sahasının olduğunu, çevre düzenlemeleri ve güvenlik bakımından uluslararası standartların üstünde bir havalimanı olduğunu söyledi. Yıldırım, zaman zaman şantiyeye gelip habersiz incelemelerde bulunduğuna da dikkat çekerek, "Bu eser, İzmir, Muğla ve Antalya'dan sonra kamu özel sektör işbirliğinin en güzel örneğidir" dedi. Yıldırım, şöyle konuştu:

"Bu havalimanını biz kamu kaynağı ile yapsaydık 1 yılda sadece karar alabilirdik. Şantiyenin başlaması bütçe imkanları, yatırım kısıtlamaları derken sonu gelmeyen bir yolculuğa çıkacaktık. Böyle bir havaalanı için çok daha uzun yıllar bekleyecektik. Bunu yapamazdık. Bu bizim sorumluluğumuza uygun düşmez. "

Artan hava trafiğinin beraberinde bazı sıkıntıları da getirdiğini belirten Yıldırım, bu sıkıntıları gidermek için adım attıklarını ve ortaya böyle bir eser çıktığını kaydetti.

Başta İstanbul Atatürk Hava Limanı'nın işletilmesi olsun ve diğer yap-işlet-devret projelerini yürüten Tepe-Akfen ortaklığı TAV'ın artık kendilerinin ortağı olduğunu belirten Yıldırım, "Kendileri çok önemli havalimanı işletmecisi oldular. Bundan sonra Devlet Hava Meydanları İşletmesine talip olacaktırlar. Genel Müdür koltuğuna sahip çık" diye espri yaptı.

Bakan Yıldırım ve gazetecilere yeni havalimanı binasını gezdiren TAV İcra Kurulu Başkanı Sani Şener ise Ankara Esenboğa Uluslararası Havalimanı'nın Avrupa'nın en modern havalimanı olduğunu belirterek, "AB'ye girecek Türkiye'nin Başkentinin girişine layık bir havalimanı yaptık" dedi. Şener, terminalde son model uygulanan tüm teknolojilerin kullanıldığını, güvenliğin uluslararası standartların üstünde tutulduğunu kaydetti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

FETÖ'cü Enes Kanter hakkında cinsel taciz suçundan soruşturma

FETÖ'cü Enes Kanter hakkında cinsel taciz suçundan soruşturma

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title