Haberler

Ankara: AK Parti'den Baykal'ın "Anayasa Mahkemesi" Restine Cevap

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın "Başbakan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı Adayı Olarak Seçimlere Katılması Halinde İlk Turun Ardından Anayasa Mahkemesi'ne Gideriz" Restine, AK Parti'den Cevap Geldi. AK Parti'nin Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, "Sayın Baykal Halk Tabiriyle 'Dolmuşa Biniyor.' Her Zamanki Acemiliği ve Aceleciliği Yapıyor. Karar Ortaya ...

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın "Başbakan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı adayı olarak seçimlere katılması halinde ilk turun ardından Anayasa Mahkemesi'ne gideriz" restine, AK Parti'den cevap geldi. AK Parti'nin Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, "Sayın Baykal halk tabiriyle 'dolmuşa biniyor.' Her zamanki acemiliği ve aceleciliği yapıyor. Karar ortaya çıkmadan neyi Anayasa Mahkemesi'ne götürüyor? Hem bu konu Anayasa Mahkemesi'nin görev alanında olan bir konu değil" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Ergün de Baykal'ın Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde bunalıma girdiğini ifade ederek, "Sayın Baykal'ın CHP'yi siyaseten çürüten bu fantezi görüşü ciddiye alması çok üzücü. Baykal, CHP'yi ikinci kez barajın altına düşürme dönemine sokmuştur" tepkisini gösterdi.

CHP Lideri Baykal'ın "Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde uzlaşma olmaz ve Başbakan aday olarak seçimlere katılırsa ilk turun tamamlanmasından 10 dakika sonra Anayasa Mahkemesi'ne başvururuz" yönündeki restine AK Parti'den sert karşılık geldi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, Baykal'ı aceleci olmakla suçlayarak, CHP liderinin bir süre beklemek zorunda kalacağını söyledi.

"Sayın Baykal 10 dakika sonra gidemez, seçim sonucunu beklemek zorunda" diyen Fırat, Baykal'ın acemi ve aceleci davrandığını savundu. Fırat, "Bir karar olmadan neyi Anayasa Mahkemesi'ne götürecek? Bir karar ortaya çıksın. Bir de bu konu Anayasa Mahkemesi'nin görev alanında değil. Nisap sayısı Anayasa'da belirtilmiştir. 184 ile oturum açılır, nisap sayısı da ilk iki turda 367, seçilemezse son turda salt çoğunluk yani 276'dır. Sayın Baykal halk tabiriyle 'dolmuşa biniyor'" diye konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Ergün ise Baykal'ın Türk siyasetini ve muhalefet anlayışını çürüten bir anlayış sergilediğini vurguladı. "Sayın Baykal bunalıma girmiş" diyen Ergün, Baykal'ın Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde bir bunalım içerisinde olduğunu kaydetti. Ergün, "Sayın Baykal'ın CHP'yi siyaseten çürüten fantezi görüşü ciddiye alması üzücüdür. O görüşe göre hareket edeceğini söylemesi de gayri ciddidir. Bu da bir bunalım içinde olduğunu gösteriyor" dedi. CHP'nin oylarının Temmuz ayından itibaren düşüşe geçtiğini, özellikle son 2 aydır muhalefetin oylarında büyük düşüş yaşandığını dile getiren Ergün, "Böyle giderse CHP ikinci Baykal hüsranı yaşayacak. CHP, Baykal döneminde bir kez baraj altında kalmıştır. Şimdi ikinci kez CHP'yi barajın altına düşürme dönemine sokmuştur. O istikamete doğru bir gidiş var" değerlendirmesini yaptı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title