Haberler

Almanya'da Saldırı Planını Bush ile Merkel Görüşmüş

Alman Der Spiegel Dergisi, ABD Başkanı George Bush ile Almanya Başbakanı Angela Merkel'in, Almanya'da Terör Saldırıları Planladıkları Gerekçesiyle Tutuklanan Zanlıların Aylar Önceki Faaliyetlerini Almanya'nın Heiligendamm Kentinde Yapılan G-8 Zirvesinde Ele Aldıkları İfade Edildi.

Alman Der Spiegel dergisi, ABD Başkanı George Bush ile Almanya Başbakanı Angela Merkel'in, Almanya'da terör saldırıları planladıkları gerekçesiyle tutuklanan zanlıların aylar önceki faaliyetlerini Almanya'nın Heiligendamm kentinde yapılan G-8 zirvesinde ele aldıkları ifade edildi.

İstihbarat görevlilerin "Alberich operasyonu" olarak adlandırılan takibin aylardır sürdüğü, Berlin'de de CIA'nın Alman yetkilileriyle birlikte çalışma grubu oluşturduğu belirtildi.

Haberde, Federal Kriminal Dairesi (BKA) tarafından dinlenen telefon konuşmalarında Kuzey Pakistan'dan zanlılara, Almanya'da saldırı düzenlemeleri için 14 gün süre verildiği, bu görüşmeyle ilgili olarak Federal Başsavcılığın "Sule" ve "Jaf" kod adlı iki kişiyi aradığı ifade edildi.

Saldırı hedefleri konusunda da, zanlılardan Adem Y. ile Fritz Gelowicz'in Hannover kentine kimya malzemeleri almak için gittikleri sırada arabada saldırı hedefleri konusunda bilgi alışverişi yaptıkları, polislerin dinlediği bu konuşmada hedef olarak havaalanları ve Amerikalıların gittiği diskoteklerden söz edildiği belirtildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title