Haberler
BBC

Alman milletvekilleri, iklim değişikliğiyle mücadele için ette daha fazla KDV istiyor

Almanya'da Yeşiller ve Sosyal Demokrat Partili milletvekilleri, küresel ısınmayla mücadele ve hayvanların durumlarının iyileştirilmesine yönelik programların fonlanması için, etteki katma değer vergisinin yüzde 7'den yüzde 19'a çıkartılması gerektiğini söyledi.

Almanya'da Yeşiller ve Sosyal Demokrat Partili milletvekilleri, küresel ısınmayla mücadele ve hayvanların durumlarının iyileştirilmesine yönelik programların fonlanması için, etteki katma değer vergisinin yüzde 7'den yüzde 19'a çıkartılması gerektiğini söyledi.

BM'nin araştırmasına göre, et ve sütleri için beslenen hayvanların ürettiği metan gazı, karom salımlarının yüzde 14,5'ini oluşturuyor. Bu oran, seyahat araçlarının ürettiğinden daha fazlası.

Almanya'da gündeme gelen tasarı yasalaşırsa, et tüketimi ve büyük çiftliklerin arzı düşebilir.

Ancak Tarım Bakanı öneriye karşı.

Hristiyan Demokrat Partili Tarım Bakanı Julia Klöckner, hayvanların koşullarının geliştirilmesi konusundaki bir tartışmayı mennuniyetle karşıladığını, ancak çiftçilerin gelirlerinde bir azalmaya yol açabileceğinden, katma değer vergisindeki artışın izlenecek bir yol olamayacağını söyledi.

Almanya'da standart katma değer vergisi oranı yüzde 19, ancak et de dahil çoğu gıda maddesinde bu oran yüzde 7.

Sosyal Demokrat Parti, Hristiyan Demokratlarla koalisyon hükümeti ortağı ve Alman Yeşiller, geçen Mayıs ayındaki Avrupa Parlamentosu seçimlerinde büyük kazanımlar elde etti.

BM uzmanları, Batılı ülkelerdeki yüksek düzeylerde seyreden et tüketiminin, küresel ısınmayı hızlandırdığı görüşünde.

Metan gazlarının yanı sıra, çiftlik hayvanlarının otlaması için ormanların yok edilmesi de küresel ısınmayı hızlandırıyor.

Alman Die Zeit gazetesine göre, ortalama bir Alman vatandaşı yılda 60 kilo dolayında et yiyor ve bunun sadece yarısı sağlıklı düzey olarak kabul ediliyor.

Yılın ilk yarısında, Almanya'daki mezbahanelerde 3,9 milyon ton et üretildi ve kanatlılar dışındaki kesilen hayvan sayısı 29,4 miloynu buldu.

BBC

Birleşmiş Milletler Almanya Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title