Haberler

Ali Şafak Öztürk: "Eto'o 39 Yaşına Kadar Futbol Oynamak İstiyor"

Antalya spor Başkanı Ali Şafak Öztürk, Kamerunlu yıldız futbolcuları Samuel Eto'o'nun 39 yaşına futbol oynamak istediğini açıkladı.

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği'nin (AKTOB) aylık olağan toplantısı Lara'daki bir otelde düzenlendi. Toplantıya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, AKTOB Başkanı Erkan Yağcı, Antalya spor Başkanı Ali Şafak Öztürk, TÜROFED Başkanı Osman Ayık, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, turizmciler ve davetliler katıldı. Sporun turizme olan katkısının tartışıldığı toplantıda konuşan Antalya spor Başkanı Ali Şafak Öztürk, 3 büyükler hakkında çarpıcı sözler sarf etti. Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş 'Semt takımı' diyen Öztürk, Samuel Eto'o ve Nasri ile ilgili de önemli açıklamalarda bulundu. Öztürk, Eto'o'nun Antalya spor'da jubilesini gerçekleştirmek için 39 yaşında bırakacağını belirtirken, Nasri'nin transferinin ise Eto'o gibi Antalya'nın tanıtımına önemli derecede katkıda bulunduğuna işaret etti.

"Antalya spor şehri en iyi şekilde tanıtacak araçtır"

Antalya'nın spora en uygun yerlerden bir tanesi olduğuna dikkat çeken Ali Şafak Öztürk, Antalyapsor tesislerinin Mancester City tesisleriyle yarışacak kapasitede olduğunu söyledi. Antalya spor'a ciddi derecede yatırım yaptıklarını hatırlatan Öztürk, turizmle ilgili Barcelona futbol takımından örnek verdi. Öztürk, "Turizm açısından baktığınızda Antalya spor belki şehri en iyi şekilde tanıtabilecek araçtır. Barcelona şehrini şehir yapan futbol takımıdır. Şu anda bir günlük turlara bile gittiğinizde stat gezme ve maçlara gitme turları koyarlar. En son baktığımda Barcelona'ya gidip stat veya takımla ilgili yerlere giden turistlerin oranları yüzde 70'in üzerindeydi. Bu çok önemli bir oran. Daha önce kasaba gibi olan şehir futbol takımı sayesinde, sportif başarı sayesinde şehir haline geldi" dedi.

"Samir Nasri transferinden çok güzel bir reaksiyon aldık"

Samir Nasri transferiyle ilgili görüşlerini anlatan Öztürk, "En son imzaladığımız oyuncu Samir Nasri'nin imza törenini Antalya şehrini tanıtalım diye şehir merkezinde Yivli Minare'nin altında yaptık. Belki ilk oldu. Bir şehir içerisinde bir oyuncuya imza töreni yaptık. Çok güzel bir reaksiyon aldık. Hatta başbakanımız Vietnam'dayken, onun yanındaki bir arkadaşımızın bize söylediği, televizyonu açtıklarında Nasri'nin imza törenini görüyorlar Antalya şehrinde. İşte bizim emeğimiz, bizim çabalarımız bu yüzden. Yoksa futbol ve spor üzerine genelde yapılan başkanlıklar, maalesef bir şeyler almak üzerine kurulabiliyor. İşte bu ündür, bazen yanlış başka nedenlerdir. Ama almak üzerine gelen çok kişiler var gerçekten" şeklinde konuştu.

"3 büyüklerden daha fazla desteklenmemiz lazım"

Antalyaspor'un turizm geliri olarak Türkiye'ye diğer takımlardan daha büyük bir katkı sağlayacağına işaret eden Öztürk, "Türkiye'nin en fazla başarısını desteklemesi gerektiği kulüp Antalyaspor olmalı. Nedenler ortada. Şuanda baktığınızda Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş bunlar semt takımları. Tabi ki tarihleri çok büyük, başarıları, kitleleri çok büyük ama bilinirliği, başarısı daha üst düzey olursa bunun geri dönüşü en büyük olacak şehir şu anda Antalyaspor. Bakıyorsunuz bir Trabzonspor örneği var. Devletin sadece bu dönemde değil, daha önceki dönemlerde de desteklediği bir kulüp. Çünkü oyuncu kalibresine bile baktığınızda, geçmiş zamanda oyuncu kalibresine baktığınızda, borç seviyesi ve yatırımlarına baktığınızda gerçekten ciddi yatırımlar almış bir kulüp. Ama Trabzonspor'un mu başarısı Türkiye için daha iyi olur yoksa Antalyaspor'un mu? Bence Antalyaspor'un daha önemli. Bu turizme katkısından dolayı ve yapabileceklerimizden dolayı. Kesinlikle yanlış anlaşılmasın bu bir araçtır. Antalya şehrini bütünleştirebilmek ve tanıtabilmek için Antalyaspor bir araçtır" diye konuştu.

"Eto'o 39 yaşında bırakacak"

Kendisine sorulan UEFA sorusuna, "Amacımız bu sene içerisinde inşallah Antalya'mızı Avrupa'ya götürebilmek' diye cevap veren Öztürk, Eto'o'nun jubile sorusuna karşılık ise, "Bizden bağımsız olan kısımlar var. Pek bırakacağa benzemiyor kolay kolay. Şu anda kendi hedeflerini söylediğinde 39 yaşına kadar futbol oynamak istiyor. 2 sene daha var. Bizde inşallah doğru süreç içerisinde beraber şeyler yaparız, kendisini Antalya'nın tanıtımında daha fazla kullanabiliriz. Ama jubileden önceki kısım da çok önemli. Onları kulüpte oynuyorken kullanabilmek önemli. Mesela Samuel Eto'o FIFA'nın düzenlediği ödül törenine katıldı. Bu bile başlı başına Antalya'nın tanıtımıdır. Orada Antalyaspor oyuncusu gidiyor, Ronaldo'ya ödül veriyor. Bunu daha fazla geliştirmemiz lazım. Oraya temsilci göndermemiz lazım ki, gönderdik" diye cevap verdi.

"Nasri, Türkiye'nin en değerli oyuncusu"

Nasri ile ilgili yapılan 'çok yüksek para verildi' haberlerin tepki gösteren Öztürk, "Nasri diye oyuncu alıyorsunuz, herkes haber yapıyor. İşte geliri şu kadarmış, yalan yanlış haberler. Baktığınızda Türkiye'nin en değerli futbolcusu Antalyaspor'da Satma ihtimaliniz olduğunda bir yere en kolay belki elinizden çıkartabileceğiniz oyuncu. Ama bunun sürdürülebilirliği kısa sürüyor. Ne yapmanız lazım? Alt yapıya önem vermeniz lazım" ifadelerini kullandı.

AKTOB Başkanı Erkan Yağcı ise dünyada turizm sektörünün yüzde 6 büyüme gerçekleştirdiğini belirterek, son dönemde New York ve Meksika'da yaşanan olayların turizme olumsuz yönde etki yarattığını söyledi. Yağcı, olumsuzluklara rağmen dünyada Rusya hariç turizm sektörünün ilerleme gösterdiğini belirterek, Türkiye'nin ise Antalya ve İstanbul dışında farklı destinasyonlar oluşturulması gerektiğini söyledi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Ali Şafak Öztürk Antalyaspor Samir Nasri Samuel Eto Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title