Haberler

Alanya Müftülüğü'nden Tepki Çeken Josef Sural Paylaşımı

Güncelleme:

Geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Alanyasporlu futbolcu Josef Soral ile ilgili bir paylaşımda bulunan Alanya Müftülüğü, sosyal medyanın gündemine oturdu.

Aytemiz Alanyaspor'da forma giyen Josef Sural, Kayserispor deplasmanından dönerken Alanyasporlu futbolcuları taşıyan özel minibüsün devrilmesi sonucu ağır yaralanmıştı. Çekyalı futbolcu daha sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Alanya Müftülüğü, Josef Sural için okunan duaların geçersiz olduğunu belirten bir açıklama yayınladı.

"BİR KİMSE HAYATTAYKEN..."

Alanya Müftülüğü trafik kazasında hayatını kaybeden Çekyalı futbolcu Josef Sural'a yapılan duaların Müslüman olmadığı için bir faydası olmayacağını açıkladı. Paylaşıma gelen tepkilerin ardından, Josef Sural'ın sevenlerine başsağlığı dilenen bir basın açıklamasına yer verildi. Alanya Müftülüğü sosyal medya üzerinden yaptığı ilk açıklamasında "Bir kimse hayattayken iman etmeyip küfür üzere öldükten sonra başkalarının onun için yapacağı dualar geçersiz olur ve ona herhangi bir faydası dokunmaz" dedi.

Alanya Müftülüğü'nden Tepki Çeken Josef Sural Paylaşımı

Yapılan ilk paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

"Gayrimüslimlere rahmet okumak ve istiğfar etmek, onların yaşarken inkâr ettikleri Yüce Allah'tan onlar adına af dilemek anlamına gelir. İslam inancına göre herkes Yüce Allah'a ve dinine inanmakla mükellef olduğu için kişinin kendi ameli esas kabul edilmiştir. Bir kimse hayattayken iman etmeyip küfür üzere öldükten sonra başkalarının onun için yapacağı dualar geçersiz olur ve ona herhangi bir faydası dokunmaz.

Nitekim birçok âyet-i kerimede inkâr üzere ölen kâfirlerin onlara af dilense bile affedilmeyecekleri belirtilmiş (Nisâ, 4/18, 48; Tevbe, 9/80) ve onlara istiğfar edilmesi yasaklanmıştır. Diğer taraftan "Resûlullah (s.a.s.), amcası Ebû Tâlib ölüm döşeğinde iken ona 'La ilahe illallah' kelimesini telkin etmiş, iman etmemesi üzerine, 'Allah'a yemin ederim ki, senin için af ve mağfiret dilemek bana yasaklanmadığı müddetçe, senin için muhakkak Allah'tan mağfiret dileyeceğim." (Buhârî, Cenaiz, 79) buyurmuştur. Bu olay üzerine "Cehennem ehli oldukları açıkça kendilerine belli olduktan sonra, -yakınları da olsalar-Allah'a ortak koşanlar için af dilemek, ne Peygambere ne de müminlere yaraşır." (Tevbe, 9/113) âyeti inmiştir.

Başka bir rivayette ise Hz. Peygamberin (s.a.s.), münafıkların başı sayılan Abdullah b. Übey b. Selûl'ün cenaze namazını kıldığı, akabinde ona rahmet dileyeceğini ifade ettikten sonra "Asla onlardan ölen birinin namazını kılma ve kabrinin başında durma. Çünkü onlar Allah'ı ve Resûlünü inkâr ettiler ve fasık olarak öldüler." (Tevbe, 9/84) mealindeki âyetin nazil olduğu belirtilmektedir (Buhari Cenaiz, 83).

İlgili âyetlerden hareketle müslüman bir kimsenin, gayrimüslim olarak ölen bir kimseye istiğfar etmemesi ve rahmet dilememesi gerektiği, böyle bir cenazeyle karşılaştığında da nazik cümlelerle taziye dileğinde bulunması ve kalanlara sabrı tavsiye edip teselli vermesinin uygun olacağı anlaşılmaktadır."

Alanya Müftülüğü'nden Tepki Çeken Josef Sural Paylaşımı

DAHA SONRA BAŞSAĞLIĞI DİLENDİ

Daha sonra yapılan açıklamada ise "Müftülüğümüzün; Halkımızın sevdiği ve değer verdiği bir kişiyle ilgili olumsuz bir değerlendirmede bulunması asla söz konusu olamaz. Bu elim kazada vefat eden Alanyasporlu futbolcumuzun ailesine, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyoruz" ifadeleri yer aldı.

İşte müftülük hesabından yapılan paylaşımlar;

Alanya Müftülüğü'nden Tepki Çeken Josef Sural Paylaşımı

Alanya Müftülüğü'nden Tepki Çeken Josef Sural Paylaşımı

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Aytemiz Alanyaspor Alanya Müftülüğü Haberler

Bakmadan Geçme

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
500

Yorumlar (219)

GÖZÜMÜZÜ AÇTINIZ SAĞ OLUN:

Alın dininiz sizin olsun . 1400 sene önce insanları kandıra bilirsiniz de , şimdi kandıramıyorsunuz artık

26
51
yanıtYanıtla
osmanlı:

hoşttt hoşttt

yanıt8
yanıt8
HACI HÜSEYİN:

komünist kefere kaybol

yanıt11
yanıt7
GÖZÜMÜZÜ AÇTINIZ:

İşiniz gücünüz hakaret . Bizden değilsen , köpeksin , hem komünist hem de kefere olursun ( Nasıl oluyorsa ) . Keşke sizinde gözünüz açılsa .

yanıt2
yanıt4
ABUZİTTİN:

Karakterleriniz nasıl da meydana çıkıyor . Bol hakaret . Fikriniz yok ki . Sizde '' Fik'' bile yoktur

yanıt5
yanıt0
Hüseyin Kurbetoğlu:

Böyle doğruları söylemeye cesaret eden müftülerimizi tebrik ederim.

53
18
yanıtYanıtla
GÖKTÜRK:

İŞTE ARKADAŞLAR DİNE ZARAR VEREN BU TİP İNSANLARDIR.BE DENGESİZLER BU AÇIKLAMAYI YAPMANIN KİME FAYDASI VAR BARİ HİÇ AÇIKLAMA YAPMA NE KALIN KAFASINIZ.ACI BİR OLAY YAŞANMIŞ ALANYA YASTA SİZ NEYİN PEŞİNDESİNİZ.BU MÜFTÜYÜ DERHAL GÖREVDEN ALMALI.KİMİN DUASININ KABUL OLACAĞINI YARADAN BİLİR SEN KİMSİN CAHİL

66
4
yanıtYanıtla
GÖKTÜRK:

ALİ VELİ KIRKDOKUZ ELLİ.SEN CAHİLMİSİN.BU AÇIKLAMANIN KİME FAYDASI VAR YADA AÇIKLAMA YAPMASA KİME ZARARI VAR.SİZİN GİBİ İSLAMI BİLMEYENLERİN YÜZUNDEN BİR ÇOK İSLAM ÜLKESİ ÇATIŞMA VE SEFALET İÇİNDE BİRBİRLERİNİ ÖLDÜRÜYORLAR.MESELA LİBYA YEMEN SUDAN GİBİ.

62
5
yanıtYanıtla
DOGRUYA KIZMAK CEHALLETTÎR:

Müftülük doğruyu ifade edip cahil kesimi aydınlatmış. Îslâm Dini doğruları söyler. Herkesin keyfiyetine göre ifade kullanılmaz. Ölmeden Excel Hidayete gelmiş için Dua etseydiniz ! Buradan müftülüğe kızmak cehalet ve bilgisizliktir

19
48
yanıtYanıtla
haram yemek günahtir:

yahu insanlari cildirtmayin siz kimsinizde dini sahipleniyorsunuz cebinizde milletin parasi kusraginizde fakirin lokmasi biz dini sizdenmi ögrenecegiz yani

yanıt2
yanıt2
Tüm 219 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title