Haberler

AKP'ye Köşk İçin Erbakan Sürprizi

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ertan Yülek, AKP'nin 2002 Seçimlerinde, "Bizim Erbakan Hoca ile Bir Ayrımız Gayrımız Yok. Biz Hoca'yı Cumhurbaşkanı Yapacağız" Diyerek Oy İstediğini Söyledi. Yülek, "Bizim Seçmenimiz Bu Kampanyaları Nedeniyle AKP'yi 'Milli Görüşçü' Kabul Ederek Oy Verdi" Dedi.

Cumhurbaşkanı seçimleriyle ilgili AKP'ye yönelik ilginç bir iddia da Saadet Partisi'nden geldi. Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ertan Yülek, AKP'nin iktidara geldiği 2002 seçimlerinde, "Bizim Erbakan Hoca ile bir ayrımız gayrımız yok. Biz Hoca'yı Cumhurbaşkanı seçeceğiz" diyerek oy istediğini öne sürdü.

Ertan Yülek, ANKA'ya yaptığı açıklamada, 2002 seçimlerinde AKP'nin kampanyasının FP'nin kapatılmasının ardından kendileriyle yollarını ayıran, yıllarca birlikte siyaset yaptıkları eski arkadaşları tarafından yürütüldüğünü hatırlattı. Yülek, AKP'nin 2002 seçimlerinde "sanki ayrı bir parti kurmamış gibi" bir kampanya yürütmediğini belirterek, AKP'nin "Erbakan'lı kampanyasını" şöyle anlattı:

"2002 seçimleri öncesinde AKP yeni kurulmuş ve teşkilatları henüz yeniydi. Biz de Saadet Partisi olarak seçime giriyorduk. AKP'nin kampanyasını yürütenler bizim arkadaşlarla iç içeydi. Bir çok yerde bizzat AKP'li arkadaşlardan kampanyalarında Erbakan faktörünü kullandıkları bilgisini aldık. Bize o zaman ulaşan bilgilere göre AKP hemen her yerde özellikle Erbakan ile yollarının ayrışıp ayrışmadığı yolundaki seçmenin sorularına, 'Bizim Hoca ile bir ayrımız gayrımız yok. Biz birlikteyiz. Bize oy verin iktidara getirin ki Erbakan hoca'yı Cumhurbaşkanı yapalım. Biz yasaklarını kaldırıp Hoca'yı Cumhurbaşkanı yapacağız' dediler. Bizzat Erdoğan ya da Gül'ün ağzından demediler ama bazı parti yöneticileri ve adaylarla, il ilçe başkanları aracılığıyla söylediler."

Yülek, seçim öncesi AKP'nin henüz "Biz Milli Görüş gömleğini çıkardık" açıklaması yapmadığını da vurgulayarak, "Bize göre seçimlerde taban AKP'yi milli görüşçü kabul etti. Milli görüşün devamının, Erbakan Hoca da yasaklı olduğu için AKP'de ve Tayyip Erdoğan'da devam ettiğini düşündüğü için AKP'ye oy verdi" dedi.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title