Haberler

AKP İlçe Başkanı'na 'Hayali Araç Kiralama' Suçlaması

Diyarbakır'ın Ergani İlçesi'nde Özel İdare Müdürlüğü'nün Köylere Hizmet Götürme Birliği Adına Kiralanan Araçların Hayali Olduğu ve Çalışmayan Araç Sahiplerine Binlerce YTL Haksız Ödeme Yapıldığı İddia Edildi.

Diyarbakır'ın Ergani İlçesi'nde Özel İdare Müdürlüğü'nün Köylere Hizmet Götürme Birliği adına kiralanan araçların hayali olduğu ve çalışmayan araç sahiplerine binlerce YTL haksız ödeme yapıldığı iddia edildi. Ergani Cumhuriyet Savcılığı konuyla ilgili soruşturma başlatırken, hayali araçların bir kısmının AKP Diyarbakır Milletvekili Osman Aslan'ın amcasının oğlu, AKP Ergani İlçe Başkanı Ali Aslan'ın akrabalarına ait olduğu öne sürüldü. Hakkındaki iddiaları reddeden Aslan, yıpratılmak istendiğini söylerken, Ergani'de 1 yıl görev yaptıktan sonra kendi isteğiyle ayrılan Kaymakam Şevket Atlı, yaptığı araştırmada 10'dan fazla hayali araç belirlediğini kaydederek, ''Burada bir düzen kurulmuş. Düzeni bozmaya çalışırken kendim rahatsız oldum. Ergani'deki 1 yılımı hayatımdan kayıp olarak sayıyorum'' dedi.

Diyarbakır'ın Ergani İlçesi, Özel İdare Müdürlüğü'nün Köylere Hizmet Götürme Birliği'ne araç kiralanması sırasında yapılan yolsuzluk iddialarıyla çalkalanıyor. İddiaya göre, aylığı yaklaşık 4 bin YTL'den kiralanan ve şantiyede hiç olmayan araçlar çalışıyor gibi gösterilerek, sahiplerine binlerce YTL haksız ödeme yapıldı. Hayali araçların bir kısmının AKP Diyarbakır Milletvekili Osman Aslan'ın amcasının oğlu, Ergani AKP İçe Başkanı Ali Aslan'ın akrabalarına ait olduğu ileri sürüldü. İhbar mektupları üzerine Cumhuriyet Savcılığı harekete geçerek soruşturma başlattı.

Hakkındaki iddiaları kabul etmeyen Ergani AKP İlçe Başkanı emekli memur Ali Aslan, hiç bir yakının aracının kiralanmadığını savundu. İktidar oldukları ve iyi hizmetler verdikleri için yıpratılmaya çalışıldıklarını söyleyen Aslan, ''Ben hiç bir zaman Kaymakam'a baskı yapmadım. Bir defa sadece bir köy yolunun yapılması için kendisiyle konuştum. İddialarla ilgili benim hiç bir ilgim yoktur. Benim adım karıştırılmak isteniliyor. Ben de iddiaları sizin gibi duydum'' diye konuştu.

KAYMAKAM: ERGANİ'DE BİR DÜZEN KURULMUŞ

Ergani'de 1 yıl görev yapan ve kendi isteğiyle 20 Ekim 2006 tarihinde Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesi'ne tayin olan Kaymakam Şevket Atlı, görev yaptığı dönemde iddialarla ilgili ihbarlar üzerine soruşturma yaptığını ve 10'un üzerinde aracın hayali olarak kiralandığını saptadığını belirtti. Öncelikle kiralama yönetimi ile hizmet verilmesini durdurduğunu belirten Kaymakam Şevket Atlı şunları söyledi:

''Köy için hizmet alımını basına ve halka açık ihale yolu ile yapmaya başladık. Şikayet dilekçelerini savcılığa gönderdik, bu konuda inceleme başlatılmış. Ama ben Ergani'de görev yaptığım bir yılı hayatımdan kayıp olarak sayıyorum. Hiç bir yerde böyle bir sorunla karşılaşmadım. Bir düzen kurulmuş, baktım bu düzeni bozmaya çalışırken kendim rahatsız olmaya başladım. Sırtınızı dönemediğiniz bir ortamda çalışmak zordur. Kimseyi itham etmek istemiyorum. Olay zaten adli makamlara aktarılmıştır ve inceleme sürüyor sanırım. Ama Ergani'de çok rahatsız olunca kendi isteğimle tayinimi istedim'' diye konuştu.

Ferit ASLAN/DİYARBAKIR, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title