Haberler

Ak Parti Seçmeni Çelik, CHP Seçmeni Tekin "Başarılı" Dedi

ORC'nin seçmenler üzerinde yaptığı araştırmaya göre, CHP'nin en çok tanınan ve en başarılı parti yöneticisi Gürsel Tekin oldu ORC'un seçmenler üzerinde yaptığı araştırmaya göre, CHP'nin en çok tanınan ve en başarılı parti yöneticisi Gürsel Tekin...

ORC'nin seçmenler üzerinde yaptığı araştırmaya göre, CHP'nin en çok tanınan ve en başarılı parti yöneticisi Gürsel Tekin oldu ORC'un seçmenler üzerinde yaptığı araştırmaya göre, CHP'nin en çok tanınan ve en başarılı parti yöneticisi Gürsel Tekin oldu. Araştırmada, Şafak Pavey ise en çok tanınan parti yöneticileri içinde ikinci sıraya yerleşti. AK Partili seçmenler en başarılı yönetici olarak Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik'i, en çok tanınan yönetici olarak da Mehmet Ali Şahin'i görüyor.

Objective Research Center'ın (ORC) AK Parti ve CHP Genel Merkez Yöneticilerinin Performans Ölçümü araştırması tamamlandı. 81 il merkezinde, farklı sosyo-ekonomik ve sosyo-demografik gruba mensup kişilerden, yaş cinsiyet ve eğitim kotalarına göre tesadüfi yöntemle seçilen 11 bin 560 kişiyle yüz yüze görüşülerek gerçekleştirilen araştırmaya göre, CHP parti yönetiminde en çok tanınan ve başarılı görülen yönetici Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin oldu. Araştırmaya katılan CHP'li seçmenlerin yüzde 95,2'si Tekin'i tanıdığını belirtirken, CHP'de Gürsel Tekin'den sonra en çok tanınan isim ise Doğa Hakları ve Sosyal Politikalardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey oldu. CHP'li Vatandaşların yüzde 88,7'si Pavey'i tanıdığını, yüzde 79,5'i de CHP Parti Sözcüsü Haluk Koç'u tanıdığını kaydetti. Haluk Koç'u yüzde 73,6'lık tanınma oranı ile CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamylıgil izledi.

-TEKİN HEM TANINIYOR HEM BAŞARILI-

CHP seçmenine aynı zamanda CHP yöneticilerini başarılı bulup bulmadıkları da soruldu. Araştırmaya katılan CHP seçmenleri, en çok tanıdıklarını belirttikleri Gürsel Tekin'i aynı zamanda en başarılı parti yöneticisi olarak gördüklerini belirtti. CHP seçmeninin yüzde 83'ü Tekin'i başarılı bulurken, CHP seçmeninin yüzde 72'si, Tekin'den sonra en başarılı parti yöneticisi olarak Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil'i gördüklerini ifade etti. CHP seçmeninin yüzde 70,2'si "Haluk Koç başarılı" derken, en çok tanınanlar arasında Gürsel Tekin'in ardından ikici olan Pavey, başarı oranlarında Koç'un gerisinde kaldı. CHP'li vatandaşların yüzde 69'u Pavey'i başarılı buldu.

CHP'lilerin yüzde 70,3'ü, partinin Örgüt ve Örgüt Yönetimleri'nden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin'i tanıdığını kaydederken, yüzde 61,6'sı da Keskin'in başarılı bir yönetici olduğunu ifade etti.

CHP'de en az tanınan parti yöneticisi ise Parti İçi Eğitim'den sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı. CHP'li seçmenlerin yüzde 50,4'ü Sarı'yı tanıdığını, yüzde 32,2'si de başarılı bulduğunu kaydetti. Perihan Sarı en az tanınan yönetici olurken, en az başarılı olan CHP yöneticisi ise yüzde 31,6 oy alan İşçi ve Memur Sendikaları, Emekliler ve Emek Bürolarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya oldu.

-AK PARTİ'DE EN BAŞARISIZI SOYLU-

İktidar partisi AK Parti'de ise AK Parti seçmeni "Ben en çok Mehmet Ali Şahin'i tanıyorum" dedi. AK Parti'de Siyasi ve Hukuki İşlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olan Şahin, parti seçmenlerinin yüzde 95,5'lik kesiminin gözünde en çok tanınan parti yöneticisi olurken, başarı oranlarında ise AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik'in gerisinde kaldı. AK Parti seçmenin yüzde 80,6'sı en başarılı yönetici olarak Çelik'i görürken, Çelik'i "en başarılı AK Parti yöneticileri" listesinde de Mehmet Ali Şahin izledi. Şahin, yüzde 77,1 oran ile en başarılı ikinci AK Parti yöneticisi oldu. En çok tanınma oranlarında ise yüzde 92,2 ile Şahin'in gerisinde kalan Çelik'i, Ekonomi İşlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş izledi. Kurtulmuş, yüzde 90,1 oran ile AK Parti seçmenleri arasında en çok tanınan üçüncü isim oldu. AK Partili seçmenler en başarısız parti yöneticisi olarak ise Ar-Ge sorumlusu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu'yu görüyor. Kendi seçmenlerinin sadece yüzde 32,1'lik kesimi tarafından başarılı bulunan Soylu, en çok tanınan AK Parti yöneticileri arasında yüzde 80.9'la 6. sırayı alırken, en başarılı parti yöneticileri listesinde ise en alt sırada kaldı. - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Mehmet Ali Şahin Hüseyin Çelik Gürsel Tekin Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title