Haberler

AK Parti Mkyk Üyesi Bağlı Açıklaması

"Bizim kardeşliğimiz bozulmuştur ve biz bunu yeniden tesis etmek istiyoruz. Kardeş olduğumuzu da biliyoruz"

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi (MKYK) Mazhar Bağlı, "Bizim kardeşliğimiz bozulmuştur ve biz bunu yeniden tesis etmek istiyoruz. Kardeş olduğumuzu da biliyoruz" dedi.

Antalya'da Birlik Vakfı tarafından düzenlenen etkinlikte konuşan Bağlı, dünya üzerinde bir çok bölge ve ülkede etnik, dini ve mezhepsel çatışma alanları olduğunu söyledi.

Buna bağlı sorunların çözümü için siyasi arayışların da giderek önem kazandığını vurgulayan Bağlı, "Gelecek yüzyılda varolmak isteniyorsa, farklılıkların bir arada yaşatılacağı bir model uygulamamız gerekiyor" diye konuştu.

Farklılıkların neden olduğu çatışmaların sona ermesi için çeşitli yöntemler uygulanabileceğini anlatan Bağlı, bunun bir yolunun da oturup, konuşma olduğunu söyledi.

Türkiye'de bu yöntemin denenmediğini dile getiren Bağlı, şunları kaydetti:

"Bu tür konularla ilgili çözüm, dünyada varolduğu şekliyle toplumdaki toplayıcı faktörlere vurgu yapmak ve demokrasiyi güçlendirmektir. Bizim karşımızda 2 yönlü bir mesele var. Bir yanda PKK, terör ve şiddet var. Bir yanda da kamu otoritesinin adil olmamasından kaynaklanan mağduriyet var. Dolayısıyla biz bunu birbirinden ayırmak durumundayız."

Bazı çevrelerin, demokratikleşme paketinden memnun olmadığını belirten Bağlı, bunun nedeninin, paketin terör örgütü ile ilgili birşey içermemesinden kaynaklandığını kaydetti.

Türkiye'de hükümetlerden bağımsız bir ilkenin olduğuna dikkati çeken Bağlı, "PKK silah bırakacak ya da koşulsuz olarak silahlı elemanlarını sınır dışına çıkaracak. Bunlar sağlanırsa belki konuşulabilir. Bunun ötesinde AK Parti'nin herhangi bir projesi, çalışması, paketi sözkonusu değil, olması da mümkün değildir. Bunun üzerinden yapılan propagandaların tamamı yalandır" dedi.

Kendilerine, "PKK niye bitmiyor?" sorusunun sıklıkla yöneltildiğini vurgulayan Bağlı, biriken hatalar sonucu meydana gelen bir çetenin hemen ortadan kalkmasının da sözkonusu olmadığını kaydetti.

Şiddeti ortadan kaldırmak ve akan kanın durdurulmasını sağlamak için çabaladıklarının altını çizen Bağlı, "Sonrasıda da ortak paydalar etrafında buluşmayı amaçlıyoruz. Bizim kardeşliğimiz bozulmuştur ve biz bunu yeniden tesis etmek istiyoruz. Kardeş olduğumuzu da biliyoruz" diye konuştu. - Antalya

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title