Haberler

AK Parti'den Baykal'a Jet Cevap

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın, CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın Devletin Güvenlik Güçlerince Dinlendiği İddialarına AK Parti'den Jet Yanıt Geldi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın, CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın devletin güvenlik güçlerince dinlendiği iddialarına AK Parti'den jet yanıt geldi. Geçtiğimiz günlerde İslam'a hakaret ettiği iddiasıyla eleştirilerin hedefi haline gelen Sav'ın gündem değiştirmek için senaryo yazdığını ileri süren Fırat, "Bu iddiaların peşini bırakmayacağız, unutturmayacağız, yargıya taşıyacağız. Müfteri yaftasını CHP'nin boynuna asmak bu millete yapılacak en büyük iyilik olacaktır" dedi.

Baykal'ın, hükümetin CHP'yi izlettiği iddialarını ortaya atmasından hemen sonra kameraların karşısına geçen AK Parti'li Fırat, sert açıklamalar yaptı. AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında konuşan Fırat, hükümet olarak hiç kimseyi dinleme ve izleme ihtiyaçları olmadığını ve asla olmayacağını belirterek, "Birileri nedense halkı ikna edememenin sıkıntısıyla çeşitli ajitasyonlara başvurmaktan geri kalmıyor" diye konuştu. Hükümetin dinlenme ve izlenme gibi olayları önlemek için bir çok yasal düzenlemeler yaptığını ve ağır cezaları yürürlüğe koyduğunu hatırlatan Fırat, Baykal ve Sav'ın açıklamalarını 'iftira kokan sözler' olarak nitelendirdi. Baykal'ın açıklamalarının kelime kelime incelenmesi halinde bazı sorulara cevap verilmiş olacağını kaydeden Fırat, şöyle konuştu:

"Açıklamalarına bakılırsa, ellerinde bu kadar kesin deliller olmasın rağmen neden konu savcılığa aktarılmadı? Bu iddiaları kanıtlayamazlarsa ana muhalefet partisi 'müfteri' olacaktır. Bu iddiaların bazı şeylerin kamufle edilmesi amacıyla ortaya atıldığının irdelenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Toplumu provoke ederek, toplumda korku yaratarak, devlet ve halk arasında güveni sarsarak ortamın bulandırılması amacı gözlerden uzak tutulmaması gerekir. Bu iddiaların peşini bırakmayacağız, unutturmayacağız, yargıya taşıyacağız. Müfteri yaftasını CHP'nin boynuna asmak bu millete yapılacak en büyük iyilik olacaktır." Fırat, geçtiğimiz günlerde İslam'a ve Hz. Muhammed'e hakaretler ederek büyük eleştiri alan CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ı, yeni iddialarla gündemi değiştirmekle suçlayarak, "9 gün kayıptı, sonra ömrü billah kaybolacak değildi ya. Bu senaryonun ve unutturma olabilir" diye konuştu. Fırat, devletin güvenlik güçlerini zan altında bırakan Baykal'ın bunu kanıtlayamaması halinde 'müfteri' durumuna düşeceğini söyledi. Fırat, bir gazetecinin, "Siz de dinlenme korkusu yaşıyor musunuz?" şeklindeki sorusuna, "Paronaya hiç bir şeye çare değildir. Sadece kendinizi rahatsız edersiniz" cevabını verdi.

(YZE-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title