Haberler

    Ahmet Ağaoğlu: 'Burak Yılmaz İçin Müracaat Trabzonspor Kulübü'dür'

    Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu, son dönemde döviz kurlarında meydana gelen artış nedeniyle sıkıntı çektiklerini söyledi.

    Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağan Genel Kurulu sonrasında basın  mensuplarının sorularını yanıtlayan Ağaoğlu, konuyla ilgili olarak 30 Haziran'da  çok ciddi bir tüzük değişikliğine gideceklerini ifade etti.
    Altyapıdan gelen çocuklara sahip çıkılması gerektiğini anlatan başkan  Ağaoğlu, "Bu konuyla ilgili 30 Haziran'da çok ciddi bir tüzük değişikliğine  gidiyoruz. Borçlanmaya çok ciddi sınırlar, belirli miktarların üzerindeki  borçlanmanın genel kurul onayına tabii olması gerektiği, genel kurul onayının  alınmadığı yerlerde de bu tür borçlanmalardan kulüp başkanın ve kulüp yönetiminin  fiilen sorumlu olacağı şeklinde çok ciddi değişiklikler yapacağız tüzüğümüzde.  İbra olayının değişmesi lazım. Benim borcum yıllık gelirimin 8 katıysa bundan  birilerinin sorumlu olması lazım. 'İbra edildim, gittim' yok böyle bir şey.  Türkiye'nin cari açığının büyümesine neden olan kurumlarız." değerlendirmesini  yaptı.
    Kulüplerin bu konuda çok ciddi önlemler alması gerektiğine dikkati  çeken Ağaoğlu, şöyle devam etti:
    "Yabancı futbolcuların transferlerinde yabanca para birimi ile  mukavele imzalanması, son aylarda dövizdeki dalgalanma, Türk parasındaki değer  kaybı, kulüplerin bu anlamdaki maliyetini oldukça yukarılara taşıdı. Gelirleri  Türk lirası olup, giderlerinin yüzde 80'ini dolar yada avro cinsinden olan bir  endüstri haline geldik. Bunun sıkıntılarını çeken kulüplerden bir tanesi de  Trabzonspor. Son bir ay içinde profesyonel kadro maliyetinde 15 milyon liralık  bir artış meydana geldi. Bunlara sınırlama getirilmeli. Bu konuda yasa çıkması  lazım."
    Burak Yılmaz'ın durumu
    Trabzonspor Kulübü Başkanı Ağaoğlu, basında Burak Yılmaz ile ilgili  çıkan transfer haberlerine ilişkin olarak, "Bu futbolcularla ilgili olarak  herhangi bir kulübün herhangi bir düşüncesi varsa öncelikle konuşmaları gereken,  müracaat etmeleri gereken yer Trabzonspor Kulübüdür. Bunun böyle bilinmesi  lazım." dedi.
    "Sadece Burak Yılmaz ile alakalı değil herkesle alakalı bir takım  şeyler yazılıyor, çiziliyor." diyen Ağaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
    "Hem Burak, hem de diğer tüm futbolcularımız Trabzonsporumuzun  sözleşmeli futbolcularıdır. İşin gerçeği de bu. Sadece Burak ile değil tüm  futbolcularımızla görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Bunlar Trabzonspor Kulübünün  karşılayacağı rakamlar değil. Bir şekilde hata yapılmış. Bu yanlışı sürdürmek  niyetinde değiliz."
    Başkan Ahmet Ağaoğlu, yüksek maliyetli futbolcuların menajerleriyle  toplantılar gerçekleştirdiklerini belirterek, şunları kaydetti:
    "Bugün de ikisinin menajerleriyle görüşmemiz olacak. Ciddi indirimler istedik. Özellikle yerli futbolcularımızın da parasını kur üzerinden sabitleyerek  Türk lirasına döndürme gibi düşüncemiz var. İndirim söz konusu olamıyorsa bu  futbolcuların bize satılan değeri üzerinden, gerçek değerleriyse, aynı  değerlerden müşteri bulmanız mümkün. Menajerlerine bunu söylüyoruz. Verdiğimiz  parayı istiyoruz. İndirimlerde yüzdeyi telaffuz etmek ne kadar doğru olur. Türk  lirası, avro karşısında son 1 yıl içinde yüzde 50 oranında değer kaybetti."
    Türkiye'nin 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası adaylığı
    Başkan Ahmet Ağaoğlu, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın mutlaka  Türkiye'de yapılması gerektiğine dikkati çekti.
    2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın çok önemli bir organizasyon  olduğunu dile getiren Ağaoğlu, "Türkiye, her yıl bir olimpiyat yapabilecek  organizasyon gücüne ve yeterliliğine sahip bir ülke. Hem tesis anlamında, hem de  son yıllarda uluslararası organizasyonlarda elde ettiğimiz tecrübeler anlamında.  2024'ün kesinlikle ve kesinlikle Türkiye'de yapılması lazım." görüşlerini  paylaştı.
    Video Yardımcı Hakem (VAR) sistemine ilişkin bir soruya da başkan  Ağaoğlu, şu yanıtı verdi:
    "VAR sistemi adalet dağıtır ama her şüphe duyulan tartışmalı  pozisyonda VAR sistemine gözleri çevirirsek maçlar bitmez ve VAR sistemini de  başlamadan öldürmüş oluruz. Sınırlı sayıda pozisyonlarla limitlenmesi lazım. Bu  konuda hassas olmak lazım. En fazla 10 pozisyonla sınırlı kalmalı."

    Kaynak: Skorer / Spor

    Burak Yılmaz Trabzonspor Ali Ağaoğlu Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title