Haberler

Afyonkarahisar'daki Dünya Motokros Şampiyonası 5 Kıtada 186 Ülkede Canlı Yayınlanacak

Türkiye Motosiklet Federasyonu, sosyal sorumluluk kapsamında Afyonkarahisar Belediyesi ile beraber 'Spor turizmin geleceğidir' sloganıyla 1-2 Eylül tarihinde Afyonkarahisar'da Dünya Motokros Şampiyonası gerçekleştirecek.

Türkiye Motosiklet Federasyonu, sosyal sorumluluk kapsamında Afyonkarahisar Belediyesi ile beraber 'Spor turizmin geleceğidir' sloganıyla 1-2 Eylül tarihinde Afyonkarahisar'da Dünya Motokros Şampiyonası gerçekleştirecek.

Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) İdari Asbaşkanı Mahmut Nedim Akülke, EMITT 2018 fuarında turizm ile sporun iç içe olduğu standlar kurduklarını belirterek, dikkatleri Eylül ayındaki dünya şampiyonasına çekmek istediklerini söyledi.

Akülke, yaptığı açıklamada, "Aslında bu şampiyona sadece sportif bir organizasyon değil, tamamen spor turizmi operasyonudur. Dünyanın 5 kıtasında 186 ülkede canlı yayınlanacak bir organizasyon. Dünya şampiyonası, sadece bununla da sınırlı kalmıyor. Afyonkarahisar'da yapılmasının bir nedeni de buradaki turizm çeşitliğini artırmak.

"YARIŞLARI DÜNYANIN FARKLI ÜLKELERİNDEN GELECEK YAKLAŞIK 15 BİN KİŞİ YERİNDE İZLEYECEK"

Resmi verilere göre yerinde yarışı izleyen 15 bin yabancı misafirimiz bu tarihler arasında Afyonkarahisar'da olacak. Tabi Afyonkarahisar 1-2 Eylül ile birlikte 30 Ağustos Zafer Bayramı haftasını Zafer Yürüyüşüyle beraber 4 günlük bir turizm heyecanıyla yerli ve yabancı 50 bin kişiyi ağırlayacak.

Türkiye'ye katkısı 15 bin fanın yerinde izlemesi, 15 bin yabancının Türkiye'ye gelmesi anlamını taşır. İlaveten Antalya, İzmir, İstanbul'dan gelecek yabancılara paket turlar hazırlanacak. Bu paket turlarla hem Afyonkarahisar'ın tanıtımına hem de Türkiye'nin tanıtımına önemli katkıda bulunacak. Aslında en önemli katkılarından bir tanesi de 186 ülkede canlı yayınlanacak bu organizasyonun 1 dakikalık tanıtım filmi var. Türkiye tanıtım filmiyle de hem 186 ülkeye canlı yayınla ulaşacağız hem de milyonlara sosyal medya aracılığıyla ulaşacağız" ifadelerini kullandı.

"DÜZCE DE MOTORSPORLARI İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR MERKEZ"

Rafting, motor sporları, doğa sporları için yakın Karadeniz'in, özellikle Düzce'nin inanılmaz bir lokasyon olduğunu da vurgulayan (TMF) İdari Asbaşkanı Mahmut Nedim Akülke, sözlerini şöyle sürdürdü;

" Düzce'de 30 kilometre içinde 30 milyon insana ulaşılabilecek bir ilimiz. Düzce'ye yakın Karadeniz dememizin sebebi İstanbul'a, Ankara'ya, Bursa'ya 1 saat 1 buçuk saatlik bir mesafede. Denizin kenarından Akçakoca'da Kardüz Yaylası'na 2 bin 200 metreye çıkabiliyoruz.

Bu yayları ülkemizin tüm insanlarına Avrupa'ya, dünyaya açmak istiyoruz. Bu kapsamda 'Yakın Karadeniz Bahar Rallisi' diye 3 yıldır organize ettiğimiz sportif bir organizasyonumuz var. Düzce bir boydan bir boya 50 kilometreyken bu organizasyon kapsamında 4 gün 450 kilometreyi Düzce'de, Düzce'nin 7 ilçesinden geçen bir organizasyon haline getirdik. Kısmet olursa bu sene uluslararasına açtık. Ekim'in ilk haftasında  'Yakın Karadeniz Bahar Rallisi'yle hem Düzce'yi hem ülkemizi tüm dünyaya tanıtmış olacağız. Bunu ilk kez de turizm fuarında görücüye çıkarttık."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Afyonkarahisar ve Düzce standlarından görüntüler

-(TMF) İdari Asbaşkanı Mahmut Nedim Akülke ile röportaj

-Detaylar

- İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Türkiye Düzce Eylül Spor Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title