Haberler

Afıap Unvanlı Fotoğrafçıdan Uygur Bölgesi Fotoğrafları

Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu'nun (Fıap) Verdiği 'Artist Fıap' (Afıap) Ünvanlı Adanalı Fotoğraf Sanatçısı Dr. Sefa Ulukan, Çin Fotoğraf Federasyonu'nun Davetlisi Olarak Gittiği Çin Halk Cumhuriyeti Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde Çektiği Fotoğraflardan Oluşan Sergi Açtı.

Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu'nun (FIAP) verdiği 'Artist FIAP' (AFIAP) ünvanlı Adanalı Fotoğraf Sanatçısı Dr. Sefa Ulukan, Çin Fotoğraf Federasyonu'nun davetlisi olarak gittiği Çin Halk Cumhuriyeti Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde çektiği fotoğraflardan oluşan sergi açtı.

Adana Büyükşehir Belediyesi 75'nci Yıl Sanat Galerisi'nde açılan sergide, yaklaşık 100 kare renkli fotoğraf yer aldı. Fotoğrafya Amatör Sanatçılar Derneği etkinliği olarak 22 - 31 Ocak tarihleri arasında Adanalı fotoğraf severlerin beğenisine sunulacak serginin, daha sonra çeşitli illerde ve yurtdışında izlenime açılacağı belirtildi.

Çin Fotoğraf Federasyonu'nun Ağustos ayında düzenlediği 'Dünyadan ve Çin'den Fotoğraf Sanatçıları'nın Gözüyle Dört Mevsim Sincan' projesine Türkiye'den davet edilen tek fotoğrafçı olarak katılan Dr. Sefa Ulukan, projede diğer ülkelerden gelen fotoğrafçılarla çekimler yaptığını bildirdi. 22 gün süren çalışma boyunca, 36 saat uçak yolculuğu, 4 bin kilometre kara yolculuğu, 15 otel değişikliği yapıp 47 dereceye varan çöl sıcağında zorlu bir çalışmaya imza atan Dr. Ulukan, çoğunluğu Uygur olan ve çeşitli Türk boyları ile Çinlilerin yaşadığı, şimdiye kadar turistlerin dahi en çok birkaç kare fotoğraf çekebildiği, çok katı kuralların uygulandığı bölgenin, sadece coğrafi anlamda değil, kültürel ve sosyal yapı açısından da, Çin'de Türklere en yakın, en tanıdık topluluğun Sincan'da yaşadığını bildirdi. Dr. Ulukan, serginin adını bu yüzden, 'En Yakın Çin, Sincan' koyduğunu belirtip, ''Taklamakan Çölü'nün ortasında bile tanıdık bir tını duyabilme ve Türkçe konuşabilme mutluluğu yaşadım. Sanki, yabancı bir ülkede değil, tanıdık dostlar arasındaydım. Oradaki sıcacık yürekli, dünya güzeli insanlar alışkanlıkları, düğünleri, mezarları, beşikleri, dansları, ilahileri, sazları ve isimleri ile bizlerden farklı değildi'' dedi.

Ali GÜLERYÜZ/ADANA, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title