Haberler

Aedaş, Elmalı Sanayi Sitesi'nde Enerji Nakil Hatlarını Yer Altına Aldı

Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş.(AEDAŞ), Antalya Elmalı Sanayi Sitesi’nde işletme ömrünü tamamlayan havai hatlarını 2 milyon liralık yatırımla yer altına aldı.

Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş.(AEDAŞ), Antalya Elmalı Sanayi Sitesi'nde işletme ömrünü tamamlayan havai hatlarını 2 milyon liralık yatırımla yer altına aldı. AEDAŞ Genel Müdürü Murat Yiğit, "Elmalı Sanayi Sitesi'ndeki havai hatlar, hem enerji dağıtım kalitesi hem de can ve mal güvenliği için tehlike arz ediyordu. Yeni yatırımımızla bu tehlikeyi önleyerek hatlarımızı yeniledik" dedi.

Antalya, Isparta ve Burdur'da 1,6 milyon aboneye 7/24 hizmet vermeyi hedef edinen Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş.(AEDAŞ), yeni bir yatırımı daha gerçekleştirdi. Antalya Elmalı Sanayi Sitesi'nde havai hatların eski olması nedeniyle sorun yaşayan sanayicilerin daha kaliteli hizmet almasını hedefleyen AEDAŞ, Temmuz 2016'da söz konusu hatların yer altına alınması için çalışma başlattı. Elmalı Belediye Başkanı Ümit Öztekin'in de sıklıkla dile getirdiği ve öncelik verilmesini talep ettiği bu çalışma için 2 milyon liralık yatırım yapılırken, yer altına alınan enerji hatlarının 15 gün içerisinde hizmete girmesi planlanıyor.

Tehlike önlendi, trafo gücü yükseldi

AEDAŞ, Elmalı Sanayi Sitesi'nde yapılan çalışmada havai hatların işletme ömrünün tamamladığı, can ve mal kaybı açısından tehlike arz edebileceği belirledi. Enerji nakil hatlarını yer altına alarak hem tehlikeyi önlemiş olan AEDAŞ, hem de trafoların güçlerini yükseltti. Bu çerçevede 1,5 kilometre orta gerilim hattı, 3 kilometre alçak gerilim hattı ve 19 kilometre abone kablosu yer altına çekildi. Söz konusu yatırımla bölgede hizmet veren 307 ticarethanenin de havai hatlar nedeniyle yaşadığı sorunlar çözülmüş oldu.

Elmalı Sanayi Sitesi'nde hatların yenilenmesi ile ilgili değerlendirmede bulunan AEDAŞ Genel Müdürü Murat Yiğit, "Elmalı Sanayi Sitesi'ndeki havai hatlar hem enerji dağıtım kalitesi hem de can ve mal güvenliği için tehlike arz ediyordu. Yeni yatırımımızla bu tehlikeyi önleyerek hatlarımızı yeniledik. Bu sayede artık Elmalı Sanayi Sitesi ve çevresinde elektrik kesintisi yaşanmayacak" diye konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Murat Yiğit Akdeniz Antalya Elmalı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title