Haberler

Adıyaman: Adıyaman'da Maddi İmkansızlıklar Nedeniyle 2 Çocuk Ameliyat Olamıyor

Adıyaman'da Mehmet ve Hatice Alagöz çiftinin 2 çocuğu, göz ameliyatı olmayı bekliyor.

Adıyaman'da Mehmet ve Hatice Alagöz çiftinin 2 çocuğu, göz ameliyatı olmayı bekliyor.

Adıyaman Siteler Mahallesi'nde oturan Mehmet Alagöz ve Hatice Alagöz çiftinin Halil İbrahim (7) ve İnci (3) yaşındaki çocuklarının gözlerinde, milyonda bir görülen 'Beyaz Glokom' hastalığı dolduğu bildirildi. Göz retinaları beyaz bir tabakayla kapalı olan çocuklardan Halil İbrahim'in, gözündeki sorun nedeniyle okula gidemediği öğrenildi. Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Halil İbrahim'e 3 yaşındayken sağ gözüne nakil yaptırıldığı, fakat yaşının küçük olması nedeniyle vücudun dayanmadığını kaydeden aile, ikinci bir nakil gerektiğini ifade etti. Kızları İnci'nin ise sağ gözüne uygulanan tedavilerin olumlu geçtiği, fakat 2 gözüne de nakil yapılması gerektiği öğrenildi. Ekmek fırınında çalışan baba Mehmet Alagöz, evlatlarına baktığında yüreğinin parçalandığını söyleyerek, maddi imkansızlıklar nedeniyle elinden bir şey gelmediğini bildirdi. Mehmet Alagöz, "4 çocuğumdan 2'sinin gözlerinde sorun var. Milyonda bir rastlanan bu hastalık benim 2 çocuğumda görüldü. Defalarca Ankara'ya hastaneye götürdüm. Halil İbrahim'in ilk göz naklini dostlar ve arkadaşların yardımıyla yaptırdık. Fakat yaşı küçük olduğu için vücut direnci kaldırmadı. Doktorlar yeniden nakil yapılması gerektiğini belirtti. Benim maddi imkanım buna el vermiyor. İnci'nin ise sağ gözü çok az görebiliyor, sol gözüyse tamamen kapalıdır. Çocuklarımın gözlerini görünce eve gelmek istemiyorum. Çocuklarımın içler açısı hali beni çok etkiliyor" dedi.

Anne Hatice Alagöz ise, hiç kimsenin çocuğunu bu halde görmek istemeyeceğini ve hayırseverlerin yardımıyla çocuklarını bu hastalıktan kurtarmak istediklerini söyledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title