Haberler

Adana'daki bal ve arıcılık ürünleri fuarında "en güzel ballar" yarıştı

Güncelleme:

Adana'da, bal ve arıcılık ürünlerinin sergilendiği APİ Türkiye Fuarı'nda en iyi balı belirlemek için yarışma düzenlendi.

Adana'da, bal ve arıcılık ürünlerinin sergilendiği APİ Türkiye Fuarı'nda en iyi balı belirlemek için yarışma düzenlendi.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün yazılı açıklamasına göre, 15 Aralık'ta Sarıçam Kültür Merkezi'nde başlayan fuar çeşitli etkinliklerle devam etti.

Fuarda, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Adana Arı Yetiştiricileri Birliğince en iyi balı seçmek için yarışma yapıldı.

Yarışmaya katılan 49 üreticinin balları, genel görünüş, aroma ve yoğunluklarına göre değerlendirildi, laboratuvar analizinin ardından da ballar puanlandı.

Değerlendirme sonucunda İmamoğlu ilçesinde üreticilik İbrahim Akko birinci, yarışmaya Pozantı'dan katılan Abdulkadir Yiğit ikinci, Çukurova'dan katılan üretici Orhan Toprak ise üçüncü oldu.

İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Efe Güler, dereceye giren bal üreticilerine altın ve arıcılıkta kullanabilecekleri malzemeler hediye etti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Güler, Adana'nın bal üretiminde Türkiye'de ikinci sırada yer aldığını belirterek, arıcılığın önemli bir tarımsal faaliyet olduğunu ifade etti.

Elka Fuarcılık tarafından 10 ilden 29 firma katılımıyla düzenlenen fuar, 18 Aralık'a kadar 09.00-18.00 saatlerinde ziyaret edilebilecek.

Kaynak: AA / Ekonomi

Türkiye Aralık Adana Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title