Haberler

Abeylegesse: Taktik Koşumuz Sonucunu Verdi

11. Dünya Atletizm Şampiyonası'nda, Milli Atlet Elvan Abeylegesse, Bayanlar 10 Bin Metrede Gümüş Madalya Kazandı.

11. Dünya Atletizm Şampiyonası'nda, milli atlet Elvan Abeylegesse, bayanlar 10 bin metrede gümüş madalya kazandı.

Japonya'nın Osaka kentindeki Nagai Stadı'nda yapılan şampiyonanın ilk gününde piste çıkan rekortmen atlet, 31:59.40'lık derecesiyle gümüş madalyaya uzandı.

Yarışa kontrollü başlayan ve ilk 3 turu son sırada geçen Abeylegesse, daha sonra temposunu artırarak orta grubun arasına yerleşti. Yarışı uzun süre bu grubun içinde sürdüren milli atlet, daha sonra ataklarını sıklaştırarak ön grupla birlikte koşmaya başladı. Yarışın son turlarında, güçlü ataklarıyla yarışın liderliğini ele alan Abeylegesse, 8 bini 26:05.78, 9 bini ise 29:08.23'lük zamanlarıyla ilk sırada geçti. Ancak, Elvan'ın ataklarına sürekli karşılık veren ve milli atletin arkasından hiç kopmayan Etiyopyalı şampiyon atlet Tirunesh Dibaba, son turdaki güçlü atağıyla öne geçti. Son metrelerdeki temposuyla Abeylegesse ile arasındaki farkı giderek açan Etiyopyalı atlet, 31:55.41'lik zamanıyla sezonun en iyi derecesini yaparak altın madalyanın sahibi oldu. Dibaba, Helsinki'den sonra Osaka'da da 10 bin metrede şampiyon olarak unvanını korumuş oldu. Milli atlet Abeylegesse, 31:59.40'lık derecesiyle gümüş madalyaya uzanırken, ABD'li Kara Goucher, 32:02.05 ile bronz madalya kazandı.

Milli atlet, Süreyya Ayhan'dan sonra, dünya şampiyonasında madalya kazanan ikinci Türk sporcu oldu. Süreyya Ayhan, 2003 yılında Paris'te yapılan Dünya Şampiyonası'nda 1500 metrede gümüş madalya kazanmıştı.

Milli atlet Abeylegesse, 10 bin metre finali sonrası yaptığı açıklamada, ''Çok zor bir yarıştı'' dedi.

Hava şartlarının da kendisini zorladığını ifade eden milli atlet, ''Ancak taktik koşumuz sonuç verdi. Antrenörüm sürekli olarak kenardan taktik verdi. Son tura kadar gereken her şeyi yaptım. Ancak aşil tendonumdaki ağrılar, son turda sprint yapmamı engelledi'' diye konuştu.

Yarışın birinciliğini kazanan Etiyopyalı Tirunesh Dibaba ise düzenlenen basın toplantısında, ''Hayatımın en zor yarışıydı'' dedi.

Elvan'ı bırakmamak için son tura kadar tüm gücünü harcadığını ifade eden şampiyon atlet, ''Rakibim çok iyiydi. Peşinden onu yakalamak için gittim. Yetişip yetişmeyeceğimden emin değildim'' diye konuştu.

Stada gelen hiçbir yetkili ve sporcuda Türk bayrağı bulunamayınca, Abeylegesse statta bayrak ile tur atamadı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title