Haberler

ABD Kongresinden Trump'a, Navalnıy'ın zehirlenmesinde Rusya'nın rolünün soruşturulması talebi

Güncelleme:

ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi, Başkan Donald Trump'a, Rus muhalif Aleksey Navalnıy'ın zehirlenmesiyle ilgili olarak Rusya'nın kimyasal silah kullanmış olma ihtimalinin soruşturulması için talepte bulundu.

ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi, Başkan Donald Trump'a, Rus muhalif Aleksey Navalnıy'ın zehirlenmesiyle ilgili olarak Rusya'nın kimyasal silah kullanmış olma ihtimalinin soruşturulması için talepte bulundu.

Komitenin parti liderleri Demokrat Eliot Engel ve Cumhuriyetçi Mike McCaul, Trump'a gönderdikleri mektupta, Nalvalnıy'ın zehirlenmesiyle ilgili soruşturma talebinde bulundu.

Bu tarz bir soruşturmanın ABD yasaları çerçevesinde zorunlu olduğunun anımsatıldığı mektupta, olayda Rusya'nın rolü olduğunun tespit edilmesi durumunda Moskova yönetimine yaptırım uygulanması ihtimalinin doğacağı belirtildi.

"Bu aşağılık saldırının sorumlularından hesap sorulmalı"

Mektupta, "Rusya hükümeti, bir kez daha kendi vatandaşlarına karşı kimyasal silah kullanmışsa bu ülkeye ek yaptırımlar getirilmeli. Bu aşağılık saldırının sorumlularından hesap sorulmalı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, kendisinin ve yandaşları hiçbir ceza almaksızın uluslararası hukuku ihlal edemeyeceklerini bilmeliler." ifadesine yer verildi.

Mektupta ayrıca, Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü tarafından yürütülen uluslararası soruşturmada iş birliği yapması için ABD'nin Rusya'dan talepte bulunması çağrısı yapıldı.

ABD Başkanı Trump, geçen hafta yaptığı açıklamada, Navalnıy'a karşı kimyasal silah kullanıldığına ilişkin Alman yetkililerin kanıt sunmasını beklediklerini açıklamıştı.

Rus muhalife yönelik saldırı

Sibirya'dan ağustosta Moskova'ya dönüşü sırasında uçakta rahatsızlanan 44 yaşındaki Rus muhalif lider Alexei Navalnıy'ın çayına karıştırılan bir maddeyle zehirlendiği öne sürülmüştü. Navalnıy, 22 Ağustos'ta Omsk'tan özel bir uçakla tedavi için Berlin'e getirilmişti. Almanya, Rus muhalifin kesin olarak zehirlendiğinden emin olduklarını duyurmuştu.

Navalnıy, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in en önemli rakibi olarak kabul ediliyor. Ülkedeki yolsuzluklara karşı verdiği mücadeleyle bilinen eski avukat Navalny, Kremlin önünde düzenlediği protestolarla biliniyor.

Sık sık cezaevine giren Aleksey Navalnıy, 2012-2014 yıllarında cezaevinde kalırken, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Moskova'yı insan hakları ihlalinden suçlu bulmuştu. Mahkeme Navalnıy'ın politik saiklerle içeride tutulduğuna hükmetmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Donald Trump Rusya Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title