Haberler

    ABD'den İsrail'e Rekor Askeri Yardım

    Güncelleme:

    ABD ve İsrail milyarlarca dolarlık askeri yardım konusunda anlaştı. İlgili anlaşmanın bugün Washington'da imzalanması bekleniyor.

    ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından salı günü Washington'da yapılan açıklamada, ABD'nin İsrail'e milyarlarca dolarlık askeri yardımı onayladığı belirtildi. Varılan uzlaşmaya göre, yardım 2019 yılından 2028'e kadar geçen süreyi kapsıyor.

    38 MİLYAR DOLAR

    Yapılan açıklamada, yardımın miktarı belirtilmedi ancak "ABD tarihinin en kapsamlı ikili askeri yardım onayı" olduğuna dikkat çekildi. Ancak İsrail heyetinden verilen bilgilere göre yardım miktarının 38 milyar dolar olduğu öğrenildi.

    ANLAŞMA SONA ERİYOR

    ABD ve İsrail arasındaki yeni askeri anlaşmanın bugün Washington'da imzalanması bekleniyor. Halen yürürlükteki anlaşma 2018 yılında sona erecek. 10 yıllık olan bu anlaşma 30 milyar dolar yardımı kapsıyordu. Washington'ın yaptığı yardım, İsrail'in ABD'den aldığı silah ve teçhizat sayesinde özellikle Amerikan silah endüstrisinin yararına oluyordu.

    İSRAİL BASKI YAPTI

    İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu hükümeti, yeni anlaşmada askeri yardım miktarının yükseltilmesi için baskı yaptı. Netanyahu bu talebine gerekçe olarak da İran'daki nükleer program konusunda varılan uluslararası anlaşmayı gösterdi.

    İRAN KARTINI OYNADI

    İsrail, bu anlaşma nedeniyle İran'ın Ortadoğu'daki etkinliğini artırmasından kaygı duyuyor. İsrail, yaptırımların kaldırılmasının ardından İran'ın radikal İslamcı Filistinli Hamas ile Libya'da Hizbullah'a desteği artırabileceğini savunuyor.

    "ABD GÜVENLİĞİ İÇİN"

    ABD Başkanı Barack Obama ise geçen yıl Netanyahu ile görüşmenin ardından "İsrail'e askeri yardımlarımızı sadece İsrail devleti için değil ABD'nin güvenliği açısından da önemli görüyoruz" demişti.

    EN BÜYÜK MÜTTEFİKİ

    İsrail, ABD'nin Ortadoğu'daki en önemli müttefiki sayılıyor. ABD Başkanı Barack Obama Filistin bölgelerinde İsrail'in yerleşim politikasını eleştirdiği için iki ülke arasındaki ilişkilerde geçen yıllarda gerginlik yaşanmıştı.

    Kaynak: Hürriyet / Dünya

    Dışişleri Bakanlığı Washington İsrail Dünya Haberler

    Bakmadan Geçme

    36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title