Haberler

Abbas Güçlü'ye 'yılın Keçisi' Ödülü

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde 8'incisi düzenlenen 'Ölüdeniz Kültür ve Sanat Festivali' başladı.

Festivalde her yıl verilen 'Yılın Keçisi Ödülü' Gazeteci Abbas Güçlü'ye verildi.

Bu yıl 8'incisi düzenlenen 'Ölüdeniz Kültür ve Sanat Festivali'ne Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz, Fethiye Turizm Tanıtım Vakfı Müdürü Dilek Dinçer, Gazeteci Abbas Güçlü, Sunay Akın ve birçok davetli katıldı. Festivalin ilk gününde verilen 'Yılın Keçisi Ödülü' YGS'deki şifre iddialarının üzerine gitmesi nedeniyle öğrencilerin ilgiyle takip ettiği Gazeteci Abbas Güçlü'ye verildi.

Ödülünü Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz'ın elinden alan Güçlü "İlk önce keçi ödülü verdik, dediklerinde dalga geçtiklerini sandım. Daha sonra içeriğini ve benden önceki alan kişileri araştırdığımda çok hoşuma gitti. Keçi gibi olmak sanırım iyi bir şey. Bizim işimizde fikir takip etmek çok önemlidir. Şimdi bir manşet atıyorsunuz devamı yok.

YGS'ye 1 milyon 700 bin aday girmişti. Hepsinin geleceği için çok önemliydi. Şifreyle ilgili olayı çözdüğümüzde, ortada bir şeyler var. Yazalım mı? yazmayalım mı? derken, yazmaya başladıkça arkası geldi. Asıl şaşırtıcı olan ikinci gün cumhurbaşkanı, üçüncü gün başbakan ve bakanların tatmin olduk yarışına girmeleriydi. Ortada bir sorun varken, onların birden bire hızlı tatmin olmaları kamuoyunu rahatsız etti. Birilerinin bunu dile getirmesi gerekiyordu.

Bizde dile getirdik. Seçim öncesinde olduğu için siyasiler arasında rahatsızlık yaratsa da onlarda eminim bu olayın ortaya çıkarılması, hakkın yerini bulmasında gençler adına istekliydiler. Zamanlaması yanlış olduğu için şimdi YÖK ve ÖSYM üzerinde tasarrufa gidilecektir. Sınavdan sonra ÖSYM başkanının gideceğine kesin gözüyle bakılıyor. Bundan sonra Ölüdeniz'le ilgili bir şey olduğu zaman keçi inadı ve takipçilik aklıma gelecek" diye konuştu.

Festivale Ölüdeniz'e yerleşip yaşayan yabancı uyruklularda destek verip şiir okudu. Türkçe öğrenim sertifikasını alan İngiliz Patrick Elwood kendisine sertifikasını veren Sunay Akın'ın 'Alacak' şiirini okudu. Sunay Akın, İngiliz Elwood'un Türkçesi karşısında oldukça şaşırdı. Akın, Elwood için 'Ay Hırsızı' isimli kitabını imzaladı.

Elwood'un aksanlı okuduğu Sunay Akın şiiri dinleyicilerden büyük alkış aldı. Sertifikalarını alan diğer yabancıların yaptığı Türkçe konuşmalar ilgi gördü. Festivalin ilk gününde internet, edebiyat ve gençlik gibi konuların işlendiği söyleşiler gerçekleştirildi. Festivalde yarın Sivas Katliamında yaşamını yitiren yazarlar anısına Babadağ'dan yamaç paraşütüyle pilotlar tarafından atlayış gerçekleştirilecek. - Muğla / Fethiye

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title