Haberler

AB, Vergi Cenneti Ülkelerden Oluşan Bir "Kara Liste" Yayınladı

Güncelleme:

Avrupa Birliği, vergi alanında iş birliği yapmayan 17 ülkelik bir "kara liste" yayınladı. Ancak pek çok "vergi cenneti" ülkenin listeye girmemesi, sivil toplum kuruluşlarının tepkisine neden oldu.

Avrupa Birliği (AB), vergi alanında iş birliği yapmayan 17 ülkelik bir "kara liste" yayınladı.

AB üyesi 28 ülkenin maliye bakanları Ekonomik ve Mali İşler Konseyi (ECOFIN) toplantısı için Brüksel'de bir araya geldi.

PANAMA, GUAM VE BAHREYN DE LİSTEDE

Toplantı sonunda, vergi konusunda AB'yle iş birliği yapmayan ülkelerin sıralandığı bir "kara liste" açıklandı.

Listede, Amerikan Samoası, Bahreyn, Barbados, Grenada, Guam, Güney Kore, Makao, Marshall Adaları, Moğolistan, Namibya, Palau, Panama, Saint Lucia, Samoa, Trinidad ve Tobago, Tunus ve Birleşik Arap Emirlikleri vergi konusunda iş birliği yapmayan ülkeler olarak belirlendi.

LİSTE, OFF-SHORE HABERLERİ NEDENİYLE OLUŞTURULDU

Ayrıca, mevcut durumda AB standartlarına uymayan fakat vergi kurallarını uyumlulaştırmayı taahhüt eden 40'ın üzerinde ülke sıralandı.

Çeşitli şirket ve bireylerin off-shore hesaplarla vergiden kaçınma sistemlerinin ortaya çıkması üzerine bu durumla mücadele için AB yıl başında "vergi cennetleri listesi" belirleme sürecini başlatmıştı.

AB, SKOR SİSTEMİ KULLANIYOR

İyi yönetişimi teşvik etmek, vergi kaçağı ve vergi yolsuzluklarıyla mücadele etmek amacındaki listenin hazırlık aşamasında, AB Komisyonu aralarında ABD, Çin ve Japonya gibi ülkelerin de yer aldığı 92 ülke hakkında vergi sistemi şeffaflığı ve adil vergilendirme alanlarında inceleme başlatmıştı. Ülkeler skor sistemine tabi tutulmuştu.

LİSTEDE OLMAYAN BAZI ÜLKELER TEPKİ ÇEKTİ

AB vergi kara listesinde üye ülkeler ise "AB vergi standartlarına uygun davrandıkları" varsayılarak yer almıyor. Özellikler, Lüksemburg, Malta, Hollanda, İrlanda, İngiltere ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi gibi cazip vergi imkanları sunan AB ülkelerinin listede yer almamasına pek çok sivil toplum kuruluşu tepki gösteriyor.

Listenin yaptırım sorunu da bulunuyor. Kara listede yer alan ülkelere karşı uygulamalar konusunda henüz üye ülkeler arasında net bir uzlaşı yok.

Kaynak: AA / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Brüksel Bahreyn Guam Dünya Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title