Haberler

8. Girişimcilik Haftası Etkinlikleri...

Antalya Sanayici ve İş Adamları Derneği (ansiad) Tarafından Düzenlenen Girişimcilik Haftası'nda Dün Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı'na Yumurtalı Saldırının Ardından, Bu Kez Üniversite Öğrencileri İş Adamı ve İş Kadınlarına Karanfil Atarak Alkışlarla Karşıladı

Antalya Sanayici ve İş Adamları Derneği (ANSİAD) tarafından düzenlenen Girişimcilik Haftası'nda dün Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı'na yumurtalı saldırının ardından, bu kez üniversite öğrencileri iş adamı ve iş kadınlarına karanfil atarak alkışlarla karşıladı.

ANSİAD tarafından düzenlenen '8. Girişimcilik Haftası' etkinlikleri Akdeniz Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde devam ediyor. Etkinliklerin ikinci gününe, Özdilek Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek, Koton AŞ Üst Düzey Yöneticisi (CEO) Gülden Yılmaz ile Yeşil Kundura AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Emel Yeşil Küçükçolak katıldı. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonunda kürsüye çıkan iş adamı ve iş kadınlarını üniversiteli öğrenciler alkışlarla, karanfil atarak karşıladı. Kürsüye çıkan ve öğrencileri alkışlayan konuşmacıların bulunduğu kürsünün önü çiçeklerle kaplandı.

Özdilek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek, iş yaşamına çakmak taşı satarak başladığını, liseyi Akşam Okulu'nda tamamladığını, üniversite eğitimini de yurtiçi ve yurtdışında sürdürdüğünü söyledi. Eğitim için İngiltere'ye gitmek istediğini, ancak bu ülkeye alınmadığını belirten Özdilek, 'Erken yaşta girişimci olmak istiyorsanız, yaz dönemlerinde part-time çalışın' dedi. Baba evini 18 bin TL'ye satarak ilk havlu atölyesini kurduğunu belirten Özdilek, daha sonra 1970'li yıllarda Bülent Ecevit ile Libya Lideri Kaddafi'nin dostuluğu sayesinde bu ülkeye 4 milyon dolarlık ilk ihracatını gerçekleştirdiğini kaydetti.

Sürekli müşterinin ayağına gittiklerini, bütçelerini dikkatle yaptıklarını, insanları sevdiklerini ve müşterilerine karşı hep vefalı olduklarını vurgulayan Özdilek, iş adamlarının siyasetle işi olmaması gerektiğini söyledi. Ticari yaşamları boyunca sosyal sorumluluklarını asla unutmadıklarını ifade eden Özdilek, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde okullar yaptırdıklarını kaydetti.

Özdilek, Antalya'da yaptırdığı Özdilek Antalya Alışveriş Merkezinin ziyaretçi sayısının 10 milyona ulaştığını, kira olarak çeşitli vakıflara yılda 2,5 milyon dolar ödediklerini ve bu alışveriş merkezini de 50 milyon dolara gerçekleştirdiklerini sözlerine ekledi.

- KOTON AŞ YÖNETİM KURULU ÜST DÜZEY YÖNETİCİSİ GÜLDEN YILMAZ-

Koton A.Ş Üst düzey yöneticisi Gülden Yılmaz da iş hayatına atılmadan önce öğretmenlik yaptığını anımsattı. Kayınpederinden bin dolar borç alarak, öğretmen arkadaşıyla işe başladıklarını dile getiren Yılmaz, Koton markasında yıllar içinde hayallere ve yeni fikirlere açık olduklarını belirtti.

Yılmaz, şöyle konuştu:

'Girişimci hayalci olmalı. Hayallerini sağlam temellere oturtmalı. Ben öğretmenlikten ayrıldım, ama arkadaşım şirketteki payını alarak öğretmenliğe devam etti. Girişimci bardağın dolu tarafını görmeli. Karlı bir ihracat modeli geliştirdik. Alman standardına göre üretim geliştirdik. Almanya'da faaliyetlerde bulunduk. Almanya'da faaliyette bulunduktan 2 yıl sonra 20 milyon dolar ihracata ulaştık.'

Türkiye'nin en büyük tasarım ekibinin Koton'da olduğunu anlatan Yılmaz, global marka olmak için çalıştıklarını, bugün 26 ülkede Koton mağazası bulunduğunu ifade etti.

Yılmaz, 2011 yılında mağaza sayısını daha üst seviyelere çıkarmak istediklerini bildirdi.

- YEŞİL KUNDURA AŞ YÖNETİM KURULU BAŞKANI EMEL YEŞİL KÜÇÜKÇOLAK-

Emel Yeşil Küçükçolak ise 62 yıllık bir firma olduklarını açıkladı. Babasının sıfırdan kurduğu işletmenin bugün Türkiye'nin önemli markaları arasında yer aldığına dikkati çeken Küçükçolak, Türkiye'de ilkleri gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Türkiye'de ilk ayakkabı mağazalar zincirini kurduklarını, global ayakkabı markalarıyla iş birlikleri yaptıklarını belirten Küçükçolak, kadının gücünü görerek, 2009 yılında kadın ayakkabısı üretmeye başladıklarını bildirdi.

Küçükçolak, şunları kaydetti:

'Erkekler yılda bir çift, kadınlar ise 3 çift ayakkabı satın alıyor. Burada kadının gücünü gördük ve kadın ayakkabısı üretmeye başladık. Yeşil Kundura olarak bu başarıyı nasıl yakaladık? Fiyat politikamızı değiştirmedik. Uygun fiyat ve bol çeşit oluşturduk. İnternette ilk ayakkabı satışını gerçekleştirdik. Bugün internet ortamında 12 bin çift ayakkabı satıyoruz.'

Üniversite öğrencilerine başarısının sırrını anlatan Küçükçolak, 'Ekip çok önemli. Akıllı, dürüst ve çalışkan insanlarla çalışın. Sorumluluk verin. Kadınlara daha fazla önem verin. Yaptığınız işi sevin. Sevmediğiniz işi yapmayın' dedi.

(FC-GÜÇ-KUM) - ANTALYA

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title